6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Konya'ya güneş doğdu!..

Üç maçlık galibiyet serisinin ardından geçtiğimiz hafta evinde Manisaspor ile berabere kalan Bordo-Mavililer için olduğu kadar ev sahibi için de bu 90 dakika özel bir anlam taşıyor. Trabzonspor yeni bir 3 puan serisi başlatmak için sahaya çıktı, ligde sıkıntılı günler geçiren Konyaspor ise bu maçı kazanırsa hem rahat bir nefes alacak hem de Süper Lig’deki 100. galibiyetine ulaşmış olacak.

Saat 20.00'da başlayan ve Lig TV ekranlarından naklen ekranlara getirilen karşılaşmada Fırat Aydınus düdük çalıyor. 
Konya'ya güneş doğdu!..

Haftanın açılış maçında Konyaspor kendi evinde Trabzonspor'u 1-0 yenerek şeytanın bacağını kırdı. Turkcell Süper Lig'in ikinci yarısında oynanan 6 maçta hiç puan yüzü göremeyen Konyaspor Trabzon karşısında kendini buldu ve ikinci yarının ilk puanlarını kazanarak rahat bir nefes aldı.

Konyaspor'u galibiyete taşıyan gol Kaue Da Silva'dan gelirken Brezilyalı futbolcunun bu golüne herkes şapka çıkardı. Karşılaşmanın 3.dakikasında kazanılan bir serbest vuruşta topun başına geçen Da Silva harika bir gol kaydetti. Karşılaşmada başka gol olmayınca Konyaspor maçı 1-0 kazandı. 3 hafta süren galibiyet serisinin ardından geçen hafta V.Manisaspor ile berabere kalan Trabzonspor bu maçta beklenilen golü bulamayınca karşılaşmadan mağlup ayrıldı.

Trabzonspor'da Gökdeniz Karadeniz 66.dakikada kırmızı kartla oyundan atıldı. Konyaspor'da eski Trabzonsporlular Ceyhun ve Yusuf da forma giydi. Konyaspor bu galibiyetle puanını 28'e çıkarırken Trabzonspor 32 puanda kaldı.

Konyaspor bu galibiyetle Turkcell Süper Lig tarihindeki 100.galibiyetini elde etti.


KONYASPOR:1 TRABZONSPOR: 0

STAT: Atatürk
HAKEMLER: Fırat Aydınus, Bahattin Duran, Kemal Yılmaz
KONYASPOR: Oğuzhan, Burak, Erkan, Batista, Kaue, Mustafa, Eren (dk.56 Yusuf), Erman, Mihajlov, Ceyhun, Tehoue (dk.81 Murat)
TEKNİK DİREKTÖR: Ünal Karaman

TRABZONSPOR: Tolga, Ferhat (dk.75 Barış), Tayfun, Çağdaş, Mustafa, Ayman, Hüseyin, Serkan, Yattara, Gökdeniz, Umut
TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal
GOL: Kaue (dk.3)
SARI KART: Gökdeniz, Tayfun (Trabzonspor) Erkan, Kaue (Konyaspor)
KIRMIZI KART: Gökdeniz (dk.66)

İLK YARIDAN DAKİKALAR

GOL: 3.dakikada Kaue Da Silva inanılmaz bir gol attı. Belki de sezonun en güzel gollerinden birine imza atan Da Silva uzaktan kullandığı serbest vuruşu adeta 90'a attı. Konyaspor 1-0 öne geçti. Bu muhteşem gol maçtan sonra Ligtv.com.tr'de olacak...

5.dakikada eski Trabzonsporlu Ceyhun'un attığı şut kaleci Tolga'da kaldı.

10.dakikada ceza sahası içerisinde yaşanan karambolde Yattara'nın kafa vuruşu kaleci Tolga'dan döndü. Dönen topu Konya defansı uzaklaştırdı.

İlk 20 dakika geride kaldı. Gol dışında henüz iki takım da ciddi bir atak gerçekleştiremedi. Konyaspor'da eski Trabzonsporlu Ceyhun'un hırslı performansı dikkat çekiyor.

26.dakikada Ceyhun'un uzaklardan attığı serbest vuruş yine Tolga'da kaldı.

27.dakikada Tehoeu sağ kanattan etkili geldi. Ceza sahasına giren Tehoeu'nin vuruş açısı daralınca orta yaptı. Ortası kötü olunca Konyaspor bu pozisyondan yararlanamadı.

28.dakikada Trabzonspor organize geldi. Hüseyin'in indirdiği top Ayman'ın önünde kaldı. Mısırlı futbolcunun sert şutunu kaleci Oğuzhan kurtardı.

31.dakikada yine Ayman'ın sert şutu az farkla auta gitti.

41.dakikada Trabzon adına şanssız bir pozisyon yaşandı. Umut'un kafa vuruşu üst direğe çarpıp kalecinin kucağına düştü.

41.dakikada Ceyhun'un kullandığı serbest vuruş kalenin üzerinden az farkla auta gitti.

45.dakikada Yattara'nın ortası tam kaleci Oğuzhan'a gelecekti ki Mustafa ters bir vuruş yaptı ve bir anda önemli bir pozisyon yarattı. Son anda Konyaspor defansı topu uzaklaştırdı.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR
47.dakikada ikinci yarının ilk atağını Trabzonspor gerçekleştirdi. Ceza sahası içerisinde önünü boşaltan Umut çaprazdan sert vurdu. Son anda defansa çarpan top kornere gitti.

55.dakikada Gökdeniz'in ortasına Umut kafayı vuramayınca top kaleci Oğuzhan'da kaldı.

İlk oyuncu değişikliği Konyaspor'dan geldi. Eski Trabzonsporlu Yusuf oyunda...

56.dakikada Yattara'nın uzaktan aşırtma vuruşu üst ağlarda kaldı.

64.dakikada Yattara ile Trabzonspor önemli bir fırsattan yararlanamadı. Sol çaprazdan ceza alanına giren Yattara'nın vuruşu az farkla auta gitti.

KIRMIZI KART: 66.dakikada ceza sahası içerisinde Gökdeniz yerde kaldı. Hakam Fırat Aydınus ise bu hareketi hakemi aldatmaya yönelik bir hareket olarak değerlendirerek Gökdeniz'e ikinci sarı kartı gösterdi. Gökdeniz 66.dakikada kırmızı kart gördü.

71.dakikada Erman'ın pasında ceza sahası içinde Yusuf topla buluştu, vuruşunu yaptı. Top kaleci Tolga'dan döndü ve defans topu taca attı.

80.dakikada Ceyhun'un pasında Mustafa topla buluştu. Ceza sahası içinde vuruşunu yaptı. Top Tolga'dan döndü.

ligtv
Yayın Tarihi : 29 Şubat 2008 Cuma 22:01:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?