6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Konya'ya İngiliz gelin

Üç yıl önce gittiği İngiltere'de tanışarak birbirlerine aşık olan Mahmut Sami Aydın ve Emma Elizabeth Kew, Konya'da törenle evlendi.

Selçuklu Belediyesi Nikah Salonundaki törene damadın çok sayıda akrabası katıldı. İngiliz gelin Emma Elizabeth Kew, Türkçe ve İngilizce olarak evlenmek isteyip istemediği sorusuna her iki dilde de evet dedi. Türk gelenek ve göreneklerine göre genç çiftin yüzükleri damadın anne ve babası tarafından takıldı.

Damadın babası Adem Aydın, İngiltere'den ailelerine bir ferdin katıldığını ve bunun kendilerini mutlu ettiğini söyleyerek, "Gelinimize Türk kültürünü öğretiyoruz. Şimdiden bizden biri oldu" dedi.

İngiliz uyruklu gelin Emma Elizabeth Kew ise, Türk insanının çok çabuk anlaşan ve diyalog ile sağlam dostluklar kurabilen bir yapıya sahip olduğunu ifade ederek, "İnsanların sıcak tavırları ve misafirperverlikleri, aile içindeki yaşam, büyüklere gösterilen saygı ile küçüklere gösterilen sevgi beni etkiledi. Bu evliliği Türk ve İngiliz halkı arasında var olan dostluğun bir göstergesi olarak görüyorum" diye konuştu.

Çiftin nikahını kıyan Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen, "Evlilikte farklı uyruklardan yada farklı kültürlerden insanların hayatlarını birleştirmesi kültürel zenginliktir. Genç çiftlere tavsiyem sağlam bir aile yapısı için karşılıklı sevgi ve saygı içinde hareket etmeleridir. Her iki aile fertlerini tebrik ediyor, bir kez daha gelin ve damada mutluluklar diliyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 15:29:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?