7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Konya’ya rekor sıcaklık alarmı

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Pazar günü Konya’da rekor sıcaklık beklendiğinin açıklanması üzerine Konya Valiliği vatandaşları aşırı sıcağa karşı uyardı.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada, 31 Temmuz ve 1 Ağustos günleri Konya’da sıcaklıkların 40 dereceyi bulabileceği belirtilirken, vatandaşların bu konuda tedbirli davranmaları istendi. Özellikle kronik rahatsızlığı bulunan ve belli bir yaşın üzerindekilerin daha dikkatli olması gerektiğinin belirtildiği açıklamada, güneş ışınlarının etkili olduğu 10.00-16.00 saatleri arasında güneş ışınlarından mümkün olduğunca kaçınılması ve gölgelik yerlerde bulunulması konusunda uyarılarda bulunuldu. Açıklamada ayrıca, kalın ve koyu giysiler yerine ince ve açık renkli kıyafetlerin tercih edilmesi ve geniş kenarlı şapka takılmasının yararlı olacağı ifade edildi. Güneş altında efor sarf edecek hareketlerden kaçınılması vurgulandı.

Güneşe çıkmadan önce koruyucu krem sürülmesinin cilt salığı için önemli olduğu ifade edilirken, gözlerin zararlı ultraviyole ışınlarından korunması için UV filtreli güneş gözlüğü kullanılmasının yararlı olacağı kaydedildi. Güneş çarpmasına karşı dikkatli olması gerektiğinin dile getirildiği açıklamada, dışarı çıkacaklara bol sıvı tüketilmesi ve havasız yerlerden uzak durulması hatırlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2010 Cuma 17:25:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?