7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Konya'ya şiddetli rüzgar uyarısı!

Meteoroloji yetkilileri, Konya'da zaman zaman hızı saatte 75 kilometreyi bulan şiddetli rüzgar nedeniyle vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Konya Meteoroloji Bölge Müdürü Ertuğrul Şen, Konya'da geçtiğimiz cuma günü bir minarenin yıkılması, bir okulun çatısının uçması, ağaçların devrilmesi ve 4 kişinin yaralanmasına neden olan şiddetli rüzgarın bugün yeniden etkisini artırdığını söyledi.

Şen, hızı zaman zaman saatte 75 kilometreye ulaşan şiddetli rüzgarın halen İtalya üzerinde bulunan, Orta Akdeniz'den yaklaşmakta olan yağışlı hava kütlesinin etkisiyle gerçekleştiğini vurguladı.

Bu rüzgarın, sabit hız yerine zaman zaman dalgalanan hamleli bir karakterle estiğini, bunun da çatılar, elektrik telleri ya da ağaçlara zarar verme olasılığını artırdığını anlatan Şen, ''rüzgar nedeniyle vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyarıyoruz. Bu rüzgarın getireceği yağışın akşamdan itibaren bölgemizde aralıklı sağanak geçişler şeklinde etkili olacağını tahmin ediyoruz. Bu yağışlar yaklaşık bir hafta boyunca devam edecek'' dedi.

 

Ajanslar
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 11:49:52
Güncelleme :25 Mart 2008 Salı 11:55:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?