6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Konya'ya yeni kütüphane

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından yaptırılan Şeker Halk Kütüphanesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.


Törene, Selçuklu Kaymakamı Şükrü Görücü, Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necdet Akboğa ve çok sayıda davetli katıldı. Törende konuşan Belediye Başkanı Adem Esen, belediyenin ilçede açtığı kütüphane sayısının 9 olduğunu ve bundan sonra da yeni kütüphaneler açmaya devam edeceklerini ifade ederek, açılan kütüphanelerle çocukların boş vakitlerini en iyi şekilde değerlendirebileceğini, ders çalışarak aynı zamanda okuma alışkanlıklarını artıracaklarına inandığını söyledi.

Başkan Esen, ”Okumanın yaşı yoktur. Her yaşta her insan sürekli okumalıdır. Açılan her kütüphane kötü alışkanlıkların önüne geçmekte ve hemşehrilerimizi okumaya yöneltmektedir. Belediye olarak eğitime büyük önem ve destek vermekteyiz. Bu manada eğitime ve okumaya destek vermek, herkesin görevi olmalıdır. Kütüphanemizin ilçemize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum. Bölge halkımızdan kütüphaneye ilgi göstermelerini ve korumalarını rica ediyorum” dedi.
Selçuklu Kaymakamı Şükrü Görücü de, kütüphanenin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından Şeker Halk Kütüphanesi hizmete açıldı. Kütüphane, törene katılan davetliler tarafından gezildi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2008 Cuma 19:57:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?