6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Konya'yı Tayland'ta temsil edecekler

SÜ HALK OYUNLARI EKİBİ TAYLAND'A GİTTİ

Polonya'da 2008 yılında düzenlenen 40.Uluslararası Zakopane Halk Dansları Yarışması'nda dünya birincisi olarak büyük bir başarıya imza atan Selçuk Üniversitesi (SÜ) Halk Oyunları Topluluğu, Asya'nın en büyük organizasyonlarından biri olan Uluslararası Dünya Kültürleri Halk Dansları Festivali'ne katılmak üzere Tayland'a gitti.

Tayland'da düzenlenecek ve 21 ülkenin katılacağı festivalde Türkiye'yi temsil edecek 40 kişilik halk oyunları ekibi, Türk Hava Yolları Konya - İstanbul uçağı ile sabah saatlerinde havaalanından uğurlandı. Oldukça heyecanlı oldukları gözlenen topluluk üyesi öğrenciler, festivalde Türkiye'yi Uzakdoğu'da da en iyi şekilde temsil edeceklerini söyledi. 6 ay süren çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürerek, festivale en iyi şekilde hazırlandıklarını söyleyen SÜ Halk Oyunları Topluluğu Sorumlusu Öğretim Görevlisi Kadir Ersan Bilgin, “14 - 24 Ocak 2010 tarihlerinde Tayland'ın Bangkok kentinde düzenlenecek Uluslararası Üniversiteler Halk Dansları Festivali'ne katılarak kolbastı başta olmak üzere çeşitli yörelerin oyunları ile ülkemizi temsil edeceğiz. Kolbastının yanı sıra Trabzon, İzmir, Gaziantep, Kafkas, Akşehir, Mardin, Ankara ve Çankırı yöresi oyunlarıyla sahne alacağız. Ayrıca uluslararası alanda tüm dünya ülkelerinin dikkatini çeken ve beğeniyle izlenen 'Aşuk-Maşuk' oyununu da ilk kez 20 erkek dansçıyla sahneleyeceğiz. Türkiye'nin zengin folklorik kültürünü Uzakdoğu'da da en iyi şekilde tanıtmaya çalışacağız. Ülkemizi ve üniversitemizi başarı ile temsil edeceğimize inanıyorum” dedi.

Organizasyona katılmalarında maddi ve manevi destek veren Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan'a teşekkür eden Bilgin, “Ulusal ve uluslararası birçok yarışma ve festivalde üniversitemizi ve ülkemizi başarıyla temsil ettik. Bu gibi organizasyonlar ülkeler arası sosyal ve kültürel ilişkilerin kurulması ve devamlılığın sağlanması adına da önemli ve bağlayıcı bir rol üstleniyor. Biz de böyle bir rolü üstlenmenin mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Bizleri destekleyen herkese bir kez daha teşekkür ederim” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 14:19:01
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 18:33:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?