4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Kooperatifler hızla yükseliyor

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi öncülüğünde temeli atılan konut ve iş merkezlerinin yapımı sürüyor.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, halkın güvenilir konutlara sahip olmalarına olanak sağlayan ve site anlayışının hakim olduğu toplu konutlarda çevrecilik anlayışını da ön planda tuttuklarını söyledi. Başkan Hançerli, toplu konut açığının giderilmesi noktasındaki atılımlar ile örnek belediyecilik anlayışı sergilediklerini belirterek, Karatay’ı modern ve çağdaş ilçe haline getirme çabasında olduklarını kaydetti.

Özellikle toplu konut alanında yapılan çalışmaların hızla ilerlediğini söyleyen Başkan Hançerli, bugüne kadar hazırlanan projeleri hayata geçirdiklerini ifade etti. Başkan Hançerli, “10 bin konut hedefimizin 3.5 yıllık hizmet içerisinde 8 bin 576’sını gerçekleştirdik. Şu ana kadar 12 kooperatifin temeli atıldı, inşaatlar hızla yükseliyor. Belediyemiz öncülüğünde kurulan, güvenilir her türlü sosyal donatıya sahip konutların ilk olarak 2008 yılında anahtarlarını teslim edeceğiz” dedi.

Karatay’ın en büyük probleminin eski yapılar ve düzensiz binalar olduğunu dile getiren Hançerli, kentsel dönüşüm uygulayarak ilçeye yeni ve hızlı bir imaj kazandırmak için dönüşüm uyguladıklarını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2007 Perşembe 16:44:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?