7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Köpek dövüştüren şebeke yakalandı

KONYA’nın Akşehir İlçesi’nde iddiaya göre ilçe ve köylerden köpek çalıp, Eskişehir, Aksaray, Konya ve Afyonkarahisar’da dövüştüren 5 kişi jandarma tarafından yakalandı.

Şüphelilerin 9 kişilik bir şebeke olduğu ve diğer 4 şüphelinin de yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi. Gözaltına alınan zanlıların, gasp ve hırsızlık olaylarına karıştıkları da ileri sürüldü. Adliyeye sevk edilen 5 zanlıdan ikisi tutuklandı.

Konya İl Jandarma Komutanlığı ile Akşehir İlçe Jandarma Komutanlığı’nın ortaklaşa sürdürdüğü operasyonda Jandarma ekipleri, Akşehir, Çumra, Altınekin, Akşehir, Cihanbeyli ile Sultandağı ilçelerinde köy ve beldelerden yaklaşık 40 köpeğin çalındığı ihbarı aldı.

Jandarma yaptığı çalışma sonucunda köpekleri çalan şebekenin 9 kişi olduğunu ve çalınan köpeklerin Eskişehir, Aksaray, Konya ve Afyonkarahisar’da dövüştürüldüğünü tesbit etti. Arıştırmayı derinleştiren jandarma şebekenin Cihanbeyli’de mazot hırsızlığı ve Sultandağı İlçesi’ne bağlı Yeşilçiftlik Beldesi’nde gasp olayına karıştığı bilgisine ulaştı.

Bunun üzerine operasyon düzenleyen Jandarma, Hasan Tarık Akpınar (35) ve Hakan Köse’yi (25) Gözpınarı Köyü’nde, Ali Camcı’yı (20) Akşehir’de, Cihan Şen’i (34) Sarayönü’nde ve Mustafa Ölmez’i de (30) Doğrugöz Beldesi’nde gözaltına aldı. Operasyon kapsamında Semih Keskin (70), Bahri Yalan, Uğur Akpınar, Mihrali Savran ve Süleyman Savran’ın da arandığı bildirildi.

Yapılan sorgularının ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan Cihan Şen, ve Mustafa Ölmez, köpek hırsızlığı suçundan tutuklandı. Hasan Tarık Akpınar, Hasan Köse ve Ali Camcı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

DHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2008 Pazartesi 14:21:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?