6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Köpekleri zehirleyip koyunları çaldılar

KÖPEKLERİ ZEHİRLE ÖLDÜRÜP KOYUNLARI ÇALDILAR

Konya'da çoban köpeklerini zehirle öldürüp ağıldaki koyunları çalan 5 kişi, polisin düzenlediği operasyonla yakalandı.

Olay, dün akşam saatlerinde merkez Karatay ilçesi Taşra Karaaslan Üzümcü Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Hüseyin Merdum'a ait ağılın önüne gelen şüpheliler çoban köpeklerini tavuk etine kattıkları zehirle öldürdü.

Elektrikleri kesen şüpheliler, daha sonra ağılda bulunan 20 koyunu çaldı. Olaydan hemen sonra durumu fark eden Merdum, koyunları alıp kaçan minibüsün plakasını alarak polise haber verdi. Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri şüphelilerin çok fazla uzaklaşmadığını düşünerek çevrede araştırmaya başladı.

Yapılan araştırmalarda, yeni yapılmış bir binanın önünde minibüsü bulan polis, koyunların da apartman boşluğunda olduğunu fark etti. Koyunları sahibine teslim eden polis, şüphelilerin Ramazan K. (25), Ümit D. (35), İbrahim D. (35), Umut G. (21) ve Ahmet Y. (25) olduğunu belirlemesinin ardından operasyon yaptı. 5 şüpheli de yapılan operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan şüpheliler Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.

KÖPEKLERİ ZEHİRLE ÖLDÜRÜP KOYUNLARI ÇALDILAR
İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2010 Çarşamba 16:47:01
Güncelleme :15 Aralık 2010 Çarşamba 18:45:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?