7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Köprülü kavşağın temeli atıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin bu dönemde yaptığı 20'nci köprülü kavşak olma özelliğine sahip olan Bosna Hersek-Üniversite Köprülü Kavşağı'nın temeli düzenlenen törenle atıldı.

Selçuk Üniversitesi Alaaddin Keykubat Yerleşkesi önünde düzenlenen temel atma törenine, Vali Osman Aydın, AK Parti Konya Milletvekilleri Hasan Angı ve Ayşe Türkmenoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, AK Parti İl Başkan Vekili Ethem Öztoklu, Selçuklu Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, merkez ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende ilk olarak konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen, üniversite girişine yapılacak köprülü kavşağın bölgede trafiğin rahatlamasına katkı sağlayacağını söylerken, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Konya'da tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde çalıştıklarını ifade ederek, üniversite için yaptığı yatırımlardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e teşekkür etti.

AK Parti İl Başkan Vekil Ethem Öztoklu da, 20'incisi yapılan köprülü kavşağın hayırlı olmasını dileyerek, birlik içinde Konya'ya yeni eserler kazandırılacağını söyledi. AK Parti Konya Milletvekili Hasan Angı da, Konya'daki kamu kurum ve kuruluşlarının işbirliği içinde Konya'yı sadece Türkiye'de değil dünyada ön sıraları taşıdığını dile getirirken, Vali Osman Aydın'dan modern şehirlerde insan hayatını kolaylaştırmak için yapılan yatırımların önemine değindi.

HİZMET AŞKLA, SEVGİYLE OLUR

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, Konya'nın birlik ve beraberlik içinde yeni yatırımlarla aydınlık bir geleceğe koşar adım ilerlediğini kaydetti. Üniversitenin önüne yapılan yatırımın önemini vurgulayan Başkan Akyürek, projede raylı sistemin köprünün üstünden geçeceğini ve yoldan bağımsız olacağını, böylece gelecek yıl başlayacakları hafif metro çalışmasının ilk adımını atacaklarını ifade etti.

Konya'ya 80 yılda 8, son 5 yılda ise 20 köprülü kavşağın yapıldığını hatırlatan Başkan Akyürek, "Mevlana şehrine bir eser bırakmanın ne kadar önemli olduğunu bilerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehri bir baştan bir başa milyon YTL'lik yatırımlarla süsledik. Sadece Bosna Hersek-Sancak bölgesine 100 milyon YTL'lik yatırım yaptık. Tüm bunlar aşkla, sevgiyle, hizmet duygusuyla olur. Sevdanız yoksa, param kadar çalışırım derseniz hizmet olmaz" dedi.

Konuşmaların ardından Bosna Hersek-Üniversite Köprülü Kavşağı'nın temeli, protokol üyelerinin hep birlikte butona basmaları ile atıldı. Yaklaşık 15 milyon YTL'ye mal olan köprülü kavşağın 90 gün de tamamlanması planlanıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 16:15:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?