4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Köprülü kavşak çalışması sürüyor

Konya Büyükşehir Belediyesi şehir genelinde yürüttüğü köprülü kavşak çalışmalarının 9’uncusunu Adana Çevre Yolu Üstgeçidi’nin ıslahı ile sürdürüyor.


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Adana Çevre Yolu üzerinde bulunan köprüye yan yollar ilave edilerek trafik akışında önemli bir rahatlama sağlanacağını belirtti. Yapılan çalışma ile kavşağın yonca yaprağı halinde bir köprülü kavşağa dönüşeceğini kaydeden Başkan Akyürek, böylelikle çevre yolunu kullanan sürücülerin rahatlıkla Ankara Yolu’na, Ankara Yolu’nu kullanan sürücülerin de Adana Çevre Yolu’na çıkabileceğini söyledi.


Köprülü kavşak çalışması ile birlikte bölgedeki fabrika sahipleri ile anlaşılarak önemli ölçüde kamulaştırma yapıldığını da hatırlatan Başkan Akyürek, kavşağın Ağustos ayı içinde tamamlanarak hizmete gireceğini ifade etti.


Konya-Ankara-Adana Çevre Yolu üzerinde bulunan karayolu köprüsüne yan yollar ilave edilmesi ve kamulaştırma çalışmasında, fore kazık ve istinad duvarı imalatları tamamlandı, yol düzenleme çalışmaları devam ediyor. 3 milyon 300 bin YTL’ye mal olacak Adana Çevre Yolu Köprülü Kavşağı’na 8 adet kol ilave edilecek.

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2007 Perşembe 12:24:18
Güncelleme :26 Temmuz 2007 Perşembe 12:36:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?