4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Köprülü kavşak temeli atıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin, alt, üst geçit ve köprülü kavşak yatırımlarından olan Sille Caddesi Köprülü Kavşağı'nın temeli düzenlenen törenle atıldı.

Rauf Denktaş Caddesi ve Sille Caddesi'nin İstanbul Yolu ile kesiştiği noktaya inşa edilecek köprülü kavşağın temel atma törenine Konya Valisi Atilla Osmançelebioğlu'nun yanısıra, AK Parti Konya Milletvekili Hasan Anğı, Selçuklu Kaymakamı Şükrü Görücü, Emniyet Müdürü Mehmet Salih Tuzcu, AK Parti İl Başkanı Ali Sürücü, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen, Karatay ve Meram Belediye başkan vekilleri ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, iki yıl içinde beşinci köprülü kavşağın yapımına başlandığını, bunun yanında, 21 kavşak çalışmasının projelendirildiğini, 14 caddenin de açılışa hazırlandığını belirterek, "Belediye hizmetlerinde çıtayı en üste koyduk. Cumhuriyet tarihi boyunca Konya'da 4 alt geçit vardı. Demir yollarıyla birlikte 6 alt geçit bulunuyordu. Biz 2005 yılında başlattığımız çalışmalar ile 2006 yılının ortalarında 6 tane yeni köprülü kavşağı bitirmiş olacağız. Bunun devamı da gelecek. 21 kavşak çalışmasının projesini tamamladık. Konya'da trafik sorununu çözmek için elimizi değil gövdemizi taşın altına koyduk. Tüm bu çalışmalar hep birlikte, tüm belediyeler ile ortak yapıldığı için başarılı oluyoruz" dedi.

Başkan Akyürek, az zamanda çok işe girdiklerini de vurgulayarak, Konya'ya hizmet eden başkanların Hz.Mevlana'ya hizmet etmiş olacağını kaydetti. Konya Valisi Atilla Osmançelebioğlu da, Konya'nın belediyecilik hizmetleri açısından Türkiye'de söz sahibi bir şehir olduğunu belirterek, bunun ortaya çıkmasında emeği geçen tüm belediye başkanlarına teşekkür etti. Osmançelebioğlu, Konya'nın gelişmesini için ortaya konan çalışmalara Valilik olarak gereken desteği her zaman vermeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Sille Caddesi Köprülü Kavşağı'nın temeli atıldı. Alt geçidin proje uzunluğu 570 metre. İki parça halindeki kavşağın 42 metresi kapalı olacak. Çift şerit, çift yön olarak projelendirilen kavşakta şerit genişliği 3.5 metre olacak. Altgeçit haricinde yaklaşık 2 kilometre uzunluğunda yan yol ve 415 metre uzunluğunda rotary bulunan Sille Caddesi Köprülü Kavşak ve Altgeçidi'nin sözleşme bedeli 3 milyon 685 bin YTL. Köprülü kavşak Mayıs ayı sonunda tamamlanarak hizmete girecek

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2006 Cuma 23:33:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?