6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Köprülü kavşak yapımında sona doğru

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara Yolu üzerinde aynı anda yapımı devam eden 5 köprülü kavşağın yapımında sona yaklaşıldı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, genel sekreter yardımcıları ve daire başkanları ile birlikte köprülü kavşakların inşaatında incelemelerde bulundu.

Başkan Akyürek, Konya'da trafiğin en sorunlu olduğu bölgelerden olan Ankara Yolu'nda yapımı devam eden 5 köprülü kavşaktan dördünün trafiğe açılması için son çalışmaların yapıldığını, beşinci köprülü kavşağın yapım çalışmalarının ise devam ettiğini söyledi.

Ankara Yolu'nda kesintisiz trafik akışını sağlayacak köprülü kavşakların yapımı sırasında trafiğin hiç aksamadan devam etmesi için yan yolların sorunsuz hizmet verdiğini dile getiren Başkan Akyürek, "Yol bir taraftan açıkken çalışmak güçtür. Ankara Yolu'nda bu başarıldı. Kısa bir süre sonra Ayakkabıcılar, Hüdai Caddesi, Büsan Girişi ve Büsan Çıkışı Altgeçitlerinden geçiş verilecek. Gülistan Köprülü Kavşağı ise bunlardan 2 hafta sonra tamamlanacak" dedi. Başkan Akyürek, tüm alt geçit çalışmalarının bitmesi ve düzenleme çalışmalarının sona ermesiyle Ankara Yolu'nun 3 şeride çıkacağını ve örnek bir çevre yolu olacağını da sözlerine ekledi.

Ankara Yolu üzerinde yapımı süren Büsan Girişi Altdeçidi, Büsan Çıkışı Altgeçidi, Hüdai Caddesi Köprülü Kavşağı, Ayakkabıcılar Köprülü Kavşağı ve Gülistan Köprülü Kavşağı'nın toplam maliyeti 55 milyon 500 bin YTL olacak.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 12:42:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?