6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Koruyucu maskeli traş başladı

KONYA’DA BERBERLERE KORUYUCU MASKE DAĞITILDI

Konya’da, Berberler ve Kuaförler Odası tarafından esnafa domuz gribine karşı önlemler kapsamında koruyucu maske dağıtıldı.

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği konferans salonunda domuz gribi önlemlerine ilişkin düzenlenen toplantıda konuşan Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ahmet Yetiş, berber esnafının hijyen kurallarına önem vermesi gerektiğini söyledi. Tıraş ve saç bakımı yaparken müşterilerle yakın temasta bulunan meslektaşlarının virüsleri rahatlıkla kapabileceğini kaydeden Oda Başkanı Yetiş, “İşyerlerimizi ve malzemelerimizi temiz bir şekilde kullandığımız takdirde bulaşıcı hastalıklardan korunmuş oluruz. Basit önlemlerle büyük ölçüde virüslerden korunacağımıza inanıyorum” dedi.

Toplantıda özel bir sağlık kurumunda görevli Dr. Abdullah Yılmaz da, domuz gribinin ne şekilde bulaşacağını ve korunma yolları hakkında bilgi verdi. Dr. Yılmaz, tek kullanımlık malzemelerle tıraş yapılmasını önererek, müşterilerin oturduğu koltukların ve dezenfekte edilmesini istedi.

Berber ve kuaför esnafının ilgi gösterdiği toplantıda, domuz gribine karşı koruyucu maske dağıtılarak kullanımı anlatıldı.

KONYA’DA BERBERLERE KORUYUCU MASKE DAĞITILDI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2009 Cuma 16:34:03
Güncelleme :30 Ekim 2009 Cuma 22:32:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?