7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

KOSKİ: Suyu kesik okul yok!

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Konya’da suyu kesik okul bulunmadığını açıkladı.

KOSKİ’den yapılan açıklamada, kartlı sayaç sisteminin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde su tasarrufuna yönelik olduğu belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:

“Uygulama ile su tasarrufu sağlanması amaçlanmıştır. Okullarda su kesilmesi söz konusu değildir. Şuan itibariyle suyu kesik hiçbir okul bulunmamaktadır. Okullarda öğrenciler bulunduğu müddetçe su kesintisine muhatap olmayacaklardır. Kartlı sayaç uygulaması 2005 yılında başlatmış olduğumuz ‘Bilinçli tüketim’ ve ‘Su tasarrufu’ çalışmaları kapsamında bir uygulamadır. Bu uygulama içerisinde film, afiş, çizgi film, belgesel, hikaye kitapları, görsel broşürler, okullarda öğrencilerden oluşan su timleri oluşturulması gibi çalışmalar yer almaktadır. Yapılan bu çalışmalar tasarruf konusunda çocuklarımızı bilinçlendirme amaçlıdır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve KOSKİ Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülmektedir. Bu çalışmalar neticesinde abone sayımız 2007 yılında 20 bin artmasına rağmen tüketilen su miktarında yüzde 20 azalma olmuştur. Amacımız ihtiyacımız kadar su kullanımını teşvik etmektir.”

Öte yandan, Eğitim-İş Konya Şubesi Başkanı Veli Demir okulların tamamına yakınında “kontörlü su” uygulamanın söz konusu olduğunu ve para bulamayan okulların su alamadığı için zor koşullarda ders yapıldığını söylemişti. Demir, belediye yüzünden Konya'daki okulların sudan mahrum kaldığını belirtmiş ve “Nasıl ki camilere bedava su veriyorlar, okullarda da su tamamen ücretsiz olmalı” demişti.

ANKA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2008 Perşembe 09:43:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?