6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

KOSKİ'den Altınapa Barajı'nda denetim

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, şehrin içme suyu ihtiyacının bir kısmını karşılayan Altınapa Barajı'nda denetimlerini sürdürüyor.

Barajda avlanma yasağı bulunması nedeniyle, ağ atarak balık avlayanlar hakkında mevcut kanunlar çerçevesinde ağır para cezaları uygulanıyor.

Altınapa Barajı'nda doğal dengenin korunması ve baraj suyunun kirlenmesini önlemek amacıyla balık avlayanlara yönelik çalışmalarını artıran KOSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, bir tekne ile baraja atılan ağları topladı. Yapılan denetimler sonucunda baraja kaçak olarak atılan yaklaşık 2 bin 500 metre uzunluğunda ağ ele geçirildi.

Yakalanan bu malzemeler daha sonra KOSKİ ekipleri tarafından yakılarak imha edildi. Barajda denetimlerin devam edeceğini belirten KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Sorgun, Su Havzaları Koruma Yönetmeliği gereğince Altınapa Baraj Gölü'ne girilmesinin ve avlanma yapılmasının yasaklandığını belirterek, "Kaçak avlanmalar nedeniyle hem barajdaki balık sayısı azalmakta, hem de avlanma esnasında kirletici unsurlar meydana gelmektedir. Burada yaşayan balıklar, baraj dibinde bulunan yosunları yiyerek baraj suyunu dengede tutmaktadır. Bu suyu içtiğimizi unutmayalım ve suyu kendi elimizle kirletmeyelim" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 16:59:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?