4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Kovulmaktan korktu yalan söyledi

Konya'da bir kişinin çalıştığı şirkete ait otomobilinin gasp edildiğini ihbarını değerlendiren polis, yaptığı araştırmada, şahsın yaralamalı kazaya karıştıktan sonra otomobili bırakıp kaçtığı ve kovulmaktan korktuğu için yalan söylediğini ortaya çıkardı. Gözaltına alınan şahıs hakkında, suç uydurmaktan ve yaralamalı kazaya karışmaktan işlem yapılarak adliyeye sevk edildi. 

Edinilen bilgiye göre, dün saat 23.45'te, merkez Meram İlçesi Meram Yaka Caddesi Konevi Kültür Merkezi civarında 155 Polis İmdat hattını arayan H.C.U. (30) çalıştığı şirkete ait 06 BB 2434 plakalı otomobilinin 2 kişi tarafından gasp edildiğini ihbar etti. Bir ilaç firmasında çalışan H.C.U, polise verdiği ifadesinde, "Otomobille saat 22.00 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi Şefik Can Caddesi Beyşehir Çevre Yolu'nda seyir halindeyken bir şahsın yerde yattığını ve bir kişinin de yanında durduğunu gördüm. Ayaktaki kişi eliyle dur işareti yapınca yardım etmek için durdum. Otomobilden inince yerde yatan şahıs ile ayakta duran kişi birden üzerime atladılar. Şahıslardan biri bana kafa atarak kaşımı patlattı. Daha sonra otomobili alarak kaçtılar" şeklinde konuştu. Bunun üzerine belirtilen plaka üzerinde araştırma başlatan Cinayet Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, otomobilin 2 saat önce yaralamalı trafik kazasına karıştığı, sürücüsünün ise olay yerinden kaçtığı, otomobilin de oto parka çekildiğini tespit etti. Oto parka giderek inceleme yapan polis, otomobilin direksiyonunda kan izine rastlayınca kaşı açılan H.C.U.'nun yalan söylediğinden şüphelendi. İkinci kez ifadesine başvuran polise ısrarla gasp edildiğini söyleyen şahıs, direksiyondaki kan lekesiyle kendi kanının test yapılacağının söylenmesi üzerine gerçeği anlattı. 

H.C.U. otomobilin çalıştığı şirkete ait olduğunu, alkol aldıktan sonra kaza yaptığını ve işten kovulmaktan korktuğu için gasp yalanını söylediğini itiraf etti. Kaşından yaralanan şahıs, Konya Numune Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Şahıs, suç uydurmak ve yaralamalı kazaya karışmaktan işlem yapılarak adliyeye sevk edildi. 

Öte yandan, meydana gelen kazada H.C.U.'nun idaresindeki 06 BB 2434 plakalı otomobilin triportöre çarpması sonucu sürücü Hasan Mersin (44) ile eşi Rukiye Mersin (44) yaralandı. Konya Numune Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
iha
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2006 Perşembe 10:18:48
Güncelleme :16 Kasım 2006 Perşembe 10:26:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?