7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Köylüler şantiye bastı!

Konya'nın Hadim ilçesinde Bağbaşı Barajı inşaatı nedeniyle tarlalarında su tutulduğunu öne süren köylüler şantiyeyi bastı.

Edinilen bilgiye göre, Konya'nın Hadim ilçesinde devam eden, Mavi Tünel Projesi'nin önemli bir ayağı olan Bağbaşı Barajı inşaatında, baraj gövdesinin yapılabilmesi için, gelen suları başka bir yöne tahliye edecek set yapıldı.

Bölgeye düşen yağışların da etkisiyle setin önünde toplanan suyun, bir süre sonra Bolat beldesinden bazı vatandaşların ürünleri henüz hasat edilmemiş tarlalarını bastığı öne sürüldü.

İstimlak edilmeyen tarlalarında su tutulmaya başlandığını iddia eden Bolat beldesinde kalabalık bir grup, barajın şantiyesini bastı.

Vatandaşların şantiyenin yatakhane bölümünde yangın çıkarttığı belirtilirken, şantiye binası ile önündeki 10'dan fazla aracın camları atılan taşlarla kırıldı.

Olayın duyulması üzerine şantiye bölgesine çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi. Şantiye binasında başlayan yangın kısa süre içinde söndürüldü. Şantiyeyi basan grup olay yerinden ayrılmazken, Hadim Kaykamı Mehmet Ali Özkan ile Bolat Beldesi Belediye Başkanı İbrahim Meki durumu incelemek için şantiyeye geldi.

Güvenlik güçleri, tarlalarında su tutulmasına izin vermeyeceklerini söyleyen vatandaşları sakinleştirmeye çalışıyor.

AA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 16:00:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?