4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Köylünün yaban domuzu isyanı!

Konya’nın Akşehir ilçesine bağlı Cankurtaran Köyünde ekili alanlara zarar veren yaban domuzlarına karşı yasak olduğu için sürek avı yapamayan köylüler, yetkililerden yardım istedi.

Gece geç saatlerde sürü halinde köye inen yaban domuzlarının organik yetişen ürünlere büyük zarar verdiğini belirten üreticilerden Hüseyin Cüce, “Yaklaşık on yıldır komple köy olarak Türkiye’de ilk burada organik tarım yapmaya başladık. Yetiştirdiğimiz ürünlere hiç ilaç ve gübre kullanmıyoruz, bu nedenle verim biraz düşüyor. Bunun üzerine yaban domuzları da ürünlere zarar verince bütün emeklerimiz boşa gidiyor” dedi.

Köyde çilek üretimi yapan Mehmet Önce ise, yetkililerin yaban domuzlarını avlamalarına izin vermesini istedi. Yasak olduğu için vuramadıklarını yaban domuzlarının hızla ürediğini, sayılarının da her geçen gün arttığını dile getiren Önce, “Şuan köyümüz içerisinden geçen yol inşaatı nedeniyle günün 24 saati toz bulutu eksik olmuyor. Bunlar çilek ve başka mahsulleri yakıyor. Mevsim itibarı ile suların az olması ürünü zayıflatıyor ve verimi düşürüyor. Ama bunlardan ziyade geceleri inen domuz sürüleri 10-15 dakika içinde tarlayı yerle bir ediyor” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2007 Perşembe 18:31:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?