4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Kraliçe Sofia Konya'yı gezdi

Özel bir gezi için dün akşam Konya'ya gelen İspanya Kraliçesi Sofia, yoğun güvenlik önlemleri altında Mevlana Müzesi, Karatay ve İnce Minare medreselerini gezdi.

Dün akşam saatlerinde Türk Hava Yolları'nın tarifeli uçağıyla Konya'ya gelen İspanya Kraliçesi Sofia, Mevlana Müzesi'nin yanında bulunan Rumi Otel'de konakladı. Mevlana Müzesi'ne yakın olması ve pencerelerinden müzenin görülebilmesi nedeniyle bu oteli seçtiği öğrenilen Kraliçe Sofia ve yanındaki heyet için oteldeki 2 oda hariç tüm odalar tutuldu.

Kraliçenin görüntüsünün alınmaması için kraliçenin korumalarının otel içindeki güvenlik kameralarını bile kapattırdığı öğrenilirken, otel çevresinde polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Sabah ilk olarak otel lobisinde Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'le kısa bir görüşme yapan Kraliçe Sofia'ya Başkan Akyürek tarafından Mesvevi ve Mevlana Müzesi maketi hediye edildi.

Otelden müzeye kadar yürüyerek giden Kraliçe Sofia için alınan sıkı güvenlik önlemleri ise dikkat çekti. Polis, basın mensuplarının kraliçeden görüntü almaması için tedbir alırken, basın mensuplarının müzeye girmesine izin verilmedi. Müzeyi, Müze Müdür Yardımcısı Naci Bakırcı ile birlikte gezen Kraliçe Sofia, müzedeki eserleri dikkatle inceledi.

Mevlana Müzesi'nin ardından Karatay Medresesi'ne geçen Sofia, daha sonra İnce Minare Medresesi'ne geçti. Kraliçe'nin müze dışından küçük dijital fotoğraf makinesiyle fotoğraf çektiği görülürken, ziyaret sırasında polis medrese önündeki kaldırımı yaya akışına kapattı. Kraliçe Sofia daha sonra Kapadokya'ya gitmek üzere Konya'dan ayrıldı.

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2007 Salı 13:40:02
Güncelleme :25 Eylül 2007 Salı 13:46:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?