6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Kriz, diş hekimlerini de etkiledi

Konya Diş Hekimleri Odası Başkanı Tayip Turan Ekinalan, insanların artık özel muayenehanelere ucuz olan diş çekimi ve dolgu gibi tedaviler için geldiğini belirterek, ekonomik durgunluğun kendilerini de etkilediğini belirtti.

İnsanların artık daha pahalı olan ve özel diş hekimlerinin para kazandığı protez, kaplama ve yarım damak gibi tedaviler için özel diş hekimine gelmediğini belirten Ekinalan, "İnsanlarımız artık sadece diş çekimi, dolgu ve kanal tedavisi gibi ucuz tedaviler için özel diş hekimlerine geliyor. Bizim asıl para kazandığımız ve biraz pahalı olan protez, kaplama gibi tedavileri ise ya erteliyor ya da özel yerine daha ucuz olan resmi polikliniklere gidiyor. İnsanlarımız artık kaliteli ve iyi işçilikten çok
bütçesine uygun olan tedaviyi seçiyor. Bu da bizi zor duruma sokuyor. Bizim çoğumuz sadece özel muayenehanelerden kazandığımız paralarla geçiniyoruz. Bu nedenle ekonomik durgunluk bizi de vurdu diyebiliriz" dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun Eylül ayı gibi başlayacak uygulamasında sadece diş çekimi, kanal tedavisi gibi korumaya yönelik tedavilerin ücretini karşılayacağını da dile getiren Ekinalan, "Bu tedavilerin zaten fazla bir masrafı olmuyor. Asıl yapılması gereken daha çok maliyetli olan protez, kaplama gibi tedavilerin hepsi olmasa da bir kısmının devlet tarafından karşılanması. Bu hem bizi hem de vatandaşı oldukça rahatlatır" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 14:24:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?