6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

KTB, Alman basınında

KONYA TİCARET BORSASI ALMAN BASININDA

Almanca basılan haftalık İstanbul Post gazetesi, bu haftaki sayısında Konya Ticaret Borsası (KTB) ve Konya tarımı hakkında haber yayınladı.

Ekonomi ağırlıklı konuların işlendiği gazete, bu haftaki sayısının ilk sayfasını KTB ve Konya tarımına ayırdı. Gazete editörü Stefan Hibbeler'in KTB Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Uğur Kaleli ile yaptığı röportajın yayınlandığı haberde Hibbeler, Konya'nın önemli bir tarım kenti olduğunu ve KTB'nin bölgedeki misyonu ve gücünü yakından takip ettiklerini söyledi. KTB Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Uğur Kaleli ise, verdiği röportajda, Konya'nın Türkiye tarımında söz sahibi bir kent olduğunu ifade ederek, "Avrupa Birliği (AB) tarım politikalarında önümüzdeki birkaç yılda çok ciddi değişiklikler yaşanacak. AB, 2013 yılından sonra ortak tarım politikasında, kaynakların etkin kullanılması, üreticilerin rekabet gücünün artırılması, üye ülkelerde eşit şartların sağlanması gibi bir dizi önlem alıyor. AB Ortak Tarım Politikası'na uyum çalışmaları çerçevesinde Türk tarımında da ciddi değişimler yaşanacaktır. Bu değişimler ana hatları ile; devletin tarıma yönelik destekleri ve müdahale alımları azaltılması ile tarımsal işletmelerin AB standartlarında üretim ve kaliteyi yakalayacak biçimde yapılandırılması şeklinde özetlenebilir" dedi

AB Daimi Temsilciler Komitesi'nin, Türkiye ile üyelik müzakerelerinin 8. faslı olan rekabet politikasını onayladığını dile getiren Kaleli, "Bu demektir ki, her sektör kendi standardını yükseltmek zorunda. Artık ürünler serbest dolaşım hakkı kazanacak ve kaliteli olan kazanacak. Bu oluşum sanayi ürününde olduğu gibi tahıla dayalı sanayide de, sürekli standart ve kaliteli ürünü zorunlu kılmaktadır. KTB olarak, sürdürülebilir, rekabetçi ve kaliteye önem veren, çevreyi koruyan, eldeki kaynakları rasyonel şekilde değerlendiren bir tarımsal üretimin, artan gıda ihtiyacını karşılayacağı gibi ekonomik ve sosyal olarak da insanlara kazanımlar getireceğini düşünmekteyiz. Bunun için, tarımsal altyapı sorunlarının çözülmesi, arazi toplulaştırmanın hızla gerçekleşmesi, uzman elemanların yetiştirilmesi, teknolojik yatırımların yapılması, sanayi-tarım ve üniversite işbirliğinin arttırılması ile kırsal kalkınmanın gerçekleştirilip, çevrenin kirletilmemesi yönündeki çalışmaların hızla gerçekleştirilmesi gerekir" şeklinde konuştu.

KONYA TİCARET BORSASI ALMAN BASININDA
İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2010 Pazartesi 18:56:01
Güncelleme :15 Şubat 2010 Pazartesi 23:00:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?