6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

KTO-Karatay Üniversitesi örnek olacak

KTO-KARATAY ÜNİVERSİTESİ ÖRNEK OLACAK

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tanıl Küçük, Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından bölgeye kazandırılan KTO-Karatay Üniversitesi inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Üzülmez, Tanıl Küçük'e inşaat alanını gezdirdi. KTO-Karatay Üniversitesi'nin lider, yenilikçi ve girişimci yapıyla önümüzdeki dönemlerde ön plana çıkacağını ifade eden Başkan Üzülmez, kurulan üniversiteyle sanayi-üniversite işbirliğinin en üst düzeyde sağlanacağını söyledi. Fiziki yapılanması hızla devam eden ve 2010-2011 eğitim öğretim döneminde ilk öğrencilerini almayı amaçlayan KTO-Karatay Üniversitesi hakkında bilgi veren Başkan Üzülmez, “Üniversitemiz AB standartlarının da üzerinde, geniş ferah dersliklerden oluşacaktır. Hedefimiz gerek Selçuklu mimarisinin izlerini taşıyan mimari yapımızla, gerekse akademik kadromuzla örnek bir üniversiteyi ülkemize kazandırmak olacaktır. KTO-Karatay Üniversitesi ortaya koyacağı eğitim anlayışıyla lider, yenilikçi ve girişimci bir yapıyla ülkemize hizmet edecek, uygulamalı olması yönüyle de buradan mezun olacak gençler iş bulmada zorluk çekmeyecektir” dedi.

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ AÇISINDAN ÖRNEK OLACAK

İSO Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tanıl Küçük ise, üniversitedeki yapılaşmadan çok etkilendiğini ifade ederek, “KTO-Karatay Üniversitesi'nin geldiği son durum hakkında aşama aşama Başkanımız Hüseyin Üzülmez aracılığıyla bilgi alıyor, takip ediyorduk. İnşaat alanını gezip incelediğimizde gerçekten ortaya çok önemli bir eserin çıktığını gördük. Başkanımızın Konya'ya örnek bir üniversite kazandırdığına tanık oluyoruz. Geniş derslikleri, mimari özelliği beni gerçekten çok etkiledi. İstanbul Sanayi Odası olarak sanayi-üniversite işbirliğinden hep söz ediyoruz. Türkiye'nin bu alanda ciddi adımlar atması gerekiyor. Konya'da, KTO-Karatay Üniversitemiz özlenen üniversite-sanayi işbirliğinin sağlanması açısından da Türkiye'ye örnek olacaktır. Üniversitenin Konya'ya kazandırılmasında başta Konya Ticaret Odası Başkanımız olmak üzere emeği geçen bütün arkadaşlarımızı kutluyor, tebrik ediyorum” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2010 Salı 13:08:00
Güncelleme :16 Mart 2010 Salı 15:01:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?