7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

KTO ve KSO'dan kredi anlaşması

Konya Ticaret Odası ve Konya Sanayi Odası üyelerine Halkbank tarafından özel avantajlar sağlayacak kredi anlaşmasının protokolü imzalandı.

Konya Ticaret Odası ve Konya Sanayi Odası üyelerine önemli avantajlar sağlayacak kredi anlaşmasının protokolü Konya Ticaret Odası'nda düzenlenen törenle imzalandı.

Törene Konya Ticaret Odası Başkanı TOBB Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez, Konya Sanayi Odası Başkan Vekili Tahir Şahin, Halkbank Ankara 1. Bölge Koordinatörü Nihat Levent Güleç, Halkbank KOBİ Pazarlama Daire Başkanı İsmet Gergerli katıldı. Protokol töreninde konuşan Halkbank Ankara 1. Bölge Koordinatörü Nihat Levent Güleç, Halkbank'ın, Konya Ticaret Odası ve Konya Sanayi Odası ile imzalayacağı bu protokol ile oda üyelerine uygun koşullarda kredi kullandıracağını söyledi.

Konya Ticaret Odası Başkanı, TOBB Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez ise, Halk Bankası'nın Konya'daki sanayici ve iş adamlarına bugüne kadar önemli katkısının bulunduğuna dikkati çekerek, "Türkiye genelinde ticaret ve sanayi odaları arasında imzalanan bu protokolde Konya'nın bir ayrıcalığının olmasını talep ettik. Talebimiz üzerine 250 bin YTL olan kredi miktarı yüzde yüz artarak 500 bin YTL'ye çıktı. Bizler Konya'da yatırım ve istihdamın artması için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üzerimize düşen görevi yapmaya devam edeceğiz" dedi. Merkez Bankası'nın faiz oranlarını düşürmesini umut ettiklerini ifade eden Başkan Üzülmez, "Merkez Bankası faiz oranlarını düşürür ise, bu sanayicimize teşvik olur. Sanayicilerin teşvik edilmesi yeni iş sahalarını açılmasını beraberinde getirecektir" şeklinde konuştu. Konya Sanayi Odası Başkanvekili Tahir Şahin de, Halkbank'ın özel bir banka gibi çalışmasından mutlu olduklarının altını çizerek, bu bankanın sanayici ve iş adamlarına katkısının artarak devam etmesini istedi.

Konuşmaların arından kredi protokolü oda ve banka yöneticileri tarafından imzalandı. Protokol kapsamında oda üyelerine 36 ay vadeli ve 500 bin YTL limitli kredi kullanım imkanı sağlanacak. Ayrıca, imzalanan protokolle oda üyelerine yatırım ve işletme sermayesi ihtiyaçlarını karşılamak için 2 yıl ödemesiz dönemli 84 ay vadeli Orta ve Uzun Vadeli Proje Kredisi ve azami 60 ay vadeye kadar 1 yıl ödemesiz dönemli Finansal Destek Kredisi de kullandırılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2008 Pazartesi 15:13:54
Güncelleme :4 Ağustos 2008 Pazartesi 15:15:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?