6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

KTO'da kursiyerlere sertifika verildi

KTO'DA KURSİYERLERE SERTİFİKA VERİLDİ

Konya Ticaret Odası (KTO), ABİGEM Konya Ofisi ve Türk Dış Ticaret Vakfı'nın ortaklaşa gerçekleştirdiği, “Dış Ticaret Uzmanlığı 11. Eğitim Programı” tamamlandı. Konya'nın ihracatını geliştirmeyi amaçlayan eğitim programlarının 11'incisine katılan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Konya ve çevresinde işletme sahibi ve yöneticilerinin ihracat bilincini geliştirmek, işletmelerin ihracat sürecinde yaşadıkları sorunların çözümüne yardımcı olmak, ihracatçı ara elemanların yetişmesine katkı sağlayarak bölgesel istihdamı artırmak amacıyla 2005 yılından itibaren Konya Ticaret Odası bünyesinde gerçekleştirilen Dış Ticaret Uzmanlığı Eğitim Programı'nın 11'ncisi düzenlenen sertifika töreniyle tamamlandı. 37 kursiyerin 65 saat eğitim aldığı programda Türkiye Avrupa Birliği İlişkileri, Dış Ticaret Pazar Araştırmaları, İthalat Rejimi, Serbest Bölgeler, Yatırım Mevzuatı ve Devlet Yardımları gibi konular işlendi. Katılan kursiyerlerin program sonunda ihracat ve ithalat işlemlerinin bütün safhalarını yürütmek ve karşılarına çıkan problemleri çözebilmesine yönelik uygulayıcı eğitim aldığı programı Dış Ticaret, Hazine, Gümrük Müsteşarlıkları, Maliye Bakanlığı, Eximbank gibi uygulayıcı kuruluşlardan eğitmenler gerçekleştirdi.

KTO Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Üzülmez, ekonomik kriz ortamında ihracatın öneminin daha da arttığını vurgulayarak, “Konyalı iş adamlarımızın uluslararası alanda yeni pazarlara açılması, mevcut pazarları daha da işler hale getirmesi amacıyla dış ticarete büyük önem vermekteyiz. Konya'mız da, ülkemiz de ihracatta belirlediği hedefe doğru emin adımlarla yürümelidir. Şehrimizin dış ticaret konusunda kalifiye eleman ihtiyacını gidermek için 5 yıldır Dış Ticaret Uzmanlığı Eğitim Programı'nı düzenliyoruz. Yoğun ilgi gören programımızın 11'ncisi ile birlikte yaklaşık 600 dış ticaret uzamanı yetiştirdik. Eğitim programımız yetiştirdiği uzman dış ticaret elemanlarıyla şehrimizin ihracat rakamlarının artmasında önemli bir katkı sağlayacaktır” dedi.

Dış Ticaret Eğitim Programı'na katılan kursiyerlere sertifikaları verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2010 Çarşamba 15:34:03
Güncelleme :10 Şubat 2010 Çarşamba 18:39:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?