6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

KTO'dab TOBB'ye ziyaret

Konya Vergi Dairesi Başkanlığı görevine atanan Sıtkı Aksöz, Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı, TOBB Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez’e iadeyi ziyarette bulundu.

Konya Vergi Dairesi Başkanlığı görevine geçtiğimiz Temmuz ayında başlayan Sıtkı Aksöz, KTO Başkanı, TOBB Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez’i ziyaret ederek bir süre görüştü. Vergi Dairesi Başkan Yardımcıları ile KTO Yönetim Kurulu Üyeleri’nin de hazır bulunduğu ziyarette sohbetin konusu Konya’daki ticari hayat oldu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Üzülmez, Konya sanayisi ve ticaretiyle ilgili ayrıntılı bilgiler verdi. Üzülmez, Konya’nın KOBİ şehri olduğunu ifade ederek, “Konya’da ticaret ve sanayinin daha da gelişmesi için çalışıyoruz. Konya bugün 1.5 milyar dolar ihracat rakamını yakalamış bir şehirdir. Hedefimiz bu rakamı daha üst seviyelere çıkarmaktır” dedi.

Kayıt dışılığa karşı oldukları görüşünü yineleyen Başkan Üzülmez, “Haksız rekabetin en önemli unsurları arasında yer alan kayıt dışına karşıyız. Bu açıdan Konya’da vergi bilincinin artırılması için her türlü işbirliğine hazırız. Oda olarak her yıl vergi rekortmenlerimizi plaketle ödüllendiriyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz ödül törenlerimizde bir yandan vergisini ödeyen üyelerimizi onure ederken, diğer yandan da vergi bilincinin artırılmasına katkı sağlıyoruz. Vergilendirilmiş kazancın kutsal olduğu mesajını her yıl yineliyoruz” diye konuştu.

KTO’nun kayıt dışıyla mücadelede ve vergi bilincinin artırılmasında bugüne kadar ortaya koyduğu çalışmaları takdirle karşıladıklarını ifade eden Konya Vergi Dairesi Başkanı Sıktı Aksöz ise, “KTO 25 bine yaklaşan üye sayısıyla bölgemizin en güçlü kuruluşlarından birisidir. Bu güçlü kuruluşun üyeleri aynı zamanda bizim mükellefimiz olduğu gerçeğinden hareketle Ticaret Odamızla yapacağımız işbirliği vergi gelirlerimizin artmasında önemli rol oynayacaktır” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2008 Salı 15:12:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?