5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

KTO'dan ABD'ye tepki

Konya Ticaret Odası (KTO) Kasım ayı Olağan Meclis toplantısında Irak’ta yaşanılan gelişmeler değerlendirildi. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarafından sivil halka yönelik başlatılan operasyonların, katliama dönüştüğüne dikkat çekilerek Konya Ticaret Odası Meclisi olarak ABD’nin yaptığı katliamları kınama kararı alındı.

KTO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Üzülmez, Irak’a barış ve özgürlük getirmek için bu ülkeyi işgal eden ABD güçlerinin son zamanlarda yaptıkları katliamlarla amaçlarını açıkça ortaya koyduklarını belirtti. Türkiye’nin sınır komşusu olan Irak’ın Saddam rejiminden kurtulmak için yıllarca büyük sıkıntılar yaşadığını, özgürlük vaatleriyle yeni umutlarla baktıkları ABD ve müttefiklerinin katliam gerçekleştirdiklerini belirten Üzülmez, "Yanı başımızda yaşanan bu olaylara sessiz kalmamız mümkün değil. ABD dünyada barışı sağlamak adına bir takım girişimlerde bulunuyor, toprakları işgal ediyor, sonra da katliam yapıyor. Birleşmiş Milletler (BM) ve daha birçok barış yanlısı kuruluş, buradaki olaylara neden sesini çıkarmıyor? Bu katliamlar tarihe kara bir leke olarak yazılmıştır. Masum halkın gelecek nesilleri ABD’nin yaptığı bu katliamları asla unutmayacak, kin ve nefreti körükleyecektir. Düşüncemiz o dur ki, ABD’nin bu acımasızlığı yakın zamanda başka yerlerde başka planlarla devam edecektir. Tüm dünyanın bu gelişmelere sessiz kalmaması ve tepki göstermesi gerekmektedir. Dolayısıyla çevresinde, ülkesinde ve dünyada yaşanan olayları yakından izleyen KTO meclis üyeleri, ABD’nin Irak ve Felluce’de yaptığı katliamı nefretle kınamaktadır" dedi.

Türkiye’nin son yıllarda komşu ülkelerle ticaretinin gelişmeye başladığını da dile getiren Üzülmez, Irak’ta yaşanan istikrarsız ortamın bu ülke ile ticaretimize büyük bir darbe vurduğunu ifade etti. Üzülmez, "Bugüne kadar Irak’ta 67 Türk şoförünün öldürülmesi nedeniyle Irak’la olan ticari ilişkilerimiz sekteye uğramaya başlamıştır. 2004 yılı başlarında artış gösteren ticaretimiz, bölgede yaşanan gerginlik nedeniyle gerilemeye başlamıştır. Yeterli güvenliğin sağlanamamasından dolayı birçok firmamız Irak’a ihracatını durdurmuştur. ABD, bu bölgede önceden uygulanan ambargo yıllarını Irak halkına tekrar yaşatmaya başlamıştır. Temennimiz kapı komşumuz Irak’ta bütün bu gerginliklerin ve kaosun son bularak istikrarlı bir yapıya kavuşması, masum ve sivil halkın yaşadığı bu acılara dünyanın seyirci kalmamasıdır" diye konuştu.

konya
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2004 Çarşamba 11:48:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?