4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Küçük kızı kör ediyorlardı

Konya'da, okul arkadaşı tarafından gözüne kalem batırıldığı iddia edilen öğrencinde yüzde 75 oranında görme kaybı oluştu. Öğrencinin ailesi diğer öğrenci velisi ve Milli Eğitim Müdürlüğü aleyhine 30 bin YTL'lik tazminat davası açmaya hazırlanıyor. 

Konya'nın merkez Selçuklu İlçesi Zeki Altındağ İlköğretim Okulu'nda, geçtiğim eğitim öğretim yılında 1-F sınıfında öğrenim gören 7 yaşındaki Feride Demirçal, 28 Mart tarihinde teneffüs arasında arkadaşıyla yan sınıfa geçti. İddiaya göre, 1-E sınıfının girişinde elindeki kalemin ucunu açmaya çalışan Feride Demirçal'a bu sınıfta okuyan bir öğrenci tepki göstererek kalemi gözüne batırdı. Sınıf öğretmeni tarafından sağlık ocağına götürülen Feride Demirçal, buradaki ilk tedavisinin ardından Konya Numune Hastanesi'ne sevk edildi. Ameliyatla gözünün iç kesiminde kalan kalem ucu çıkarılan çocuğa, 2 gün hastanede yattıktan sonra 10 gün istirahat verildi. 

Anne Hatice Demirçal, doktorların kendisiyle yaptığı ilk görüşmede kızlarının kalem batan sağ gözünün yüzde 75 oranında uzaklığı göremeyeceğini anlattıklarını söyledi. Gözü dikişli olan çocuğunun bu olaydan sonra göz sağlığının bozulduğunu ve gözlük takmaya başladığını kaydeden anne Hatice Demirçal, "Hastaneden eve geldikten sonra her 2 sınıf öğretmeni ve kızımın gözüne kalem batıran çocuğun ailesi bizlere gelerek geçmiş olsun dileğinde bulundu. Gelişme çağındaki çocukların yaramazlık yaparak böyle kazalar olmasını anlayışla karşıladık. Bize hastane masraflarını ödeyeceklerini ve çok üzüntü içinde olduklarını ısrarla söylediler. Ancak aile ertesi gün telefonla arayarak, 'Siz hiçbir şey iddia edemezsiniz. Biz araştırdık, kanuni yoldan bize bir şey yapamazsınız ne haliniz varsa görün' diye konuştu. Hastaneden 350 YTL'lik senet imzalattılar. Maddi durumumuz iyi olmadığı için parayı ödeyemedik. Önümüzdeki günlerde eve gelecek icra memurlarını bekliyoruz" dedi. 

Baba Erdoğan Demirçal da kızı evde istirahat ederken okula giderek olayı anlatmasının ardından, okul yönetiminin harekete geçtiğini belirtti. Okul müdürünün olaydan haberinin olmadığını ileri süren baba Demirçal, "Kızımızın mağduriyetini sineye çekerek biran önce sağlığına kavuşmasını beklerken, diğer çocuğun ailesi bizi arayarak söyledikleri sözlerle gururumuzu incitti. Ben de bunun üzerine adli yollara başvurmaya karar verdim. Çocuğumun hakkını sonuna kadar arayacağım" değerlendirmesini yaptı.
Ailenin avukatı İsmail Kök ise buna benzer davalara ilişkin ellerinde Yargıtay kararları olduğunu ve 30 bin YTL'lik açılacak tazminat davasını büyük olasılıkla kazanacaklarını ifade etti. Okul yönetiminin resmi yazışmalara rağmen uzun süre diğer çocuğun isim ve adres bilgilerini saklayarak suç işlediğini savunan avukat İsmail Kök, "Raporlarla birlikte dava dosyasını hazırladık. Adli tatilin bitimiyle birlikte gerekli yasal işlemleri başlatacağız. Buna benzer bir çok davada Yargıtay'ın verdiği kararlar var. Tazminatla sonuçlanan bu davalar hep mağdur olan kişilerce kazanılmış. Biz de gözünde yüzde 75 oranında görme kaybı olan bu çocuğun mağduriyetini alacağımız tazminatla gidereceğiz" şeklinde konuştu. 

Konya İl Milli Eğitim Müdür Vekili Halil Şahin de bu tür üzücü olayların okulların eğitime açık olduğu dönemlerde yaşandığını bildirdi. Açılacak tazminat davasında ihmal varsa sorumluların cezalandırılacağını ifade eden Halil Şahin, okul idaresi hakkında gerekli soruşturmanın yapılacağını da sözlerine ekledi.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2006 Perşembe 12:13:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?