7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Küçük kızları kullanan çeteye darbe

Konya'da küçük yaştaki kız çocuklarına ve internetten "Çocuk bakıcısı aranıyor" iş alanıyla Türkiye'ye getirdikleri yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları öne sürülen örgüte yönelik düzenlenen operasyonda 9'u kadın toplam 26 şüpheli gözaltına alındı. Örgütün, cezaevinde küçük yaştaki çocuğa cinsel istismar ve fuhuş gibi 22 ayrı suçtan sabıkası bulunan bir kişi tarafından yönetildiği ileri sürüldü.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Bürosu ekipleri, Mersin'de kadınlara fuhuş yaptırdığı belirtilen örgütün Konya'da yapılanmaya gittiğinin belirlenmesi üzerine harekete geçti.

Polis, internet üzerinden başta Gürcistan, Rusya, Ermenistan, Azerbaycan ve Moldovya gibi ülkelerden aracı kişiler vasıtasıyla "Çocuk bakıcısı aranıyor" iş ilanıyla kandırılan kadınlara zorla fuhuş yaptırıldığı şikayeti üzerine çalışmalarını yoğunlaştırdı. Polis, 6 ay süren çalışmanın sonunda Mersin Kapalı Cezaevi'nde yatan U.K. tarafından yönetilen ve aralarında doktor, avukat ve öğretmenlerin de bulunduğu 18 yabancı uyruklu kadına fuhuş yaptıran çeteye yönelik Konya ve Mersin'de eş zamanlı operasyon düzenledi.

OPERASYONDA 150 POLİS 30 EVE BASKIN YAPTI

150 polisin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonda 30 eve baskın düzenlenirken, 9'u kadın 26 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 26 kişi, Konya Numune Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Hastane girişinde bazı kadınlar yüzlerini kapatırken, yabancı uyruklu bir kadın ise kendisini görüntüleyen kameraya elindeki çantasıyla saldırdı. Baskın sırasında örgüt üyelerinin birbirlerini cep telefonuyla "Temizlik var kaçın" mesajı atarak uyardıkları belirtildi. Sağlık kontrollerinin ardından gözaltına alınan erkek şüpheliler Terörle Mücadele Şubesi'ne, kadınlar ise Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Evlerde yapılan aramalarda örgüte ait 10 bin adet kartvizitin ele geçirildiği, bu kartvizitlerin dikkat çekmemek için çeşitli meslek grupları adına düzenlendikleri belirlendi.

İNTERNET ÜZERİNDEN ÖZEL İSTEKLE SİPARİŞ

Kendilerine zorla fuhuş yaptırıldıkları belirlenen 18 yabancı uyruklu kadının tek tek psikolog eşliğinde ifadelerine başvurulduğu bildirildi. İnternet üzerinden "Çocuk bakıcısı aranıyor" iş ilanıyla kandırılarak Türkiye'ye getirilen kadınlara, Türkiye'de daha uzun kalabilmeleri için resmi nikah yapıldığı ve evlendikten sonra erkeklere pazarlandıkları öğrenildi. Fuhuş yaptırılan ve zorla fuhuş yaptıran kadınların çoğunluğunun üniversite mezunu olduğu ve aralarında doktor, avukat, öğretmen gibi meslek gruplarında çalışanların da bulunduğu öğrenildi. Genellikle sahte kimlik kullanan örgüt üyelerinin, fuhuşa zorladıkları kadınları internet üzerinden pazarladıkları ve fiyatlarını burada belirledikleri kaydedildi. Örgütün fuhuşa zorladığı kadınları, lüks araçlarla otel ve evlere servis yaptığı, elde edilen paraların tamamının Mersin Kapalı Cezaevi'nde bulunan örgüt lideri U.K.'ye aktarıldığı öne sürüldü. Örgütün, kadınları müşterilerine 'Tek görüş', 'Çft görüş', 'Gecelik', 'Oturak' ve 'Grup' gibi 5 ayrı tarife üzerinden çalıştırdığı, müşterilerin istedikleri kadınların giyim ve makyajını da kendilerinin belirlediği ve her tarifenin farklı ücretlendirildiği iddia edildi.

Öte yandan, örgütün 16 yaşındaki bir Rus kıza da zorla fuhuş yaptırdığı öne sürüldü. Gözaltına alınan şüpheliler hakkında, "İnsan ticareti ve fuhuş amacıyla örgüt kurma", "Fuhuşa teşvik ve aracılık" suçlarından işlem yapılacağı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2008 Pazar 15:13:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?