4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Küçük Meleğin inanılmaz kurtuluşu

Konya'da aç, susuz ve soğuk evde anne dediği babaannesinin cesedinin başında 4 gün yaşayan 3 yaşındaki Melek, tesadüf eseri komşuların eve gelmesiyle bulundu. Melek'in 4 gün içinde tabakta bulduğu birkaç zeytini yiyerek hayatta kaldığı öğrenildi.

Merkez Selçuklu ilçesi Hocacihan Mahallesinde 3 yaşındaki torunu Melek Keski ile birlikte bodrum katta yaşayan 48 yaşındaki Havva Keski'den 4 gün boyunca haber alamayan üst kat komşuları yedek anahtarlar daireye girdi. Komşuları Havva Keski'nin yerde yatarken cesedi ve ölen babaannesinin elinden tutan 3 yaşındaki Melek ile karşılaştı. Melek'in anne diye seslendiği babaannesine, "Anne-anne kalk, acıktım" sözlerine tanık olan komşuları durumu polise bildirdi. Polis ekibi eve gelinceye kadar komşuları da 3 yaşındaki Melek'in karnını doyurdu.

BABAANNESİNE AĞLADI

Polislerin kucağında polis merkezine getirilen 3 yaşındaki Melek, ölen babaannesi için, "Annemi istiyorum, annemin yanına gidelim" diyerek gözyaşı döktü. Babaannesi Havva Keski'nin ise 4 gün önce yüksek tansiyona bağlı beyin kanaması geçirerek hayatını kaybettiği belirlendi. Melek'in 4 günlük süre içerisinde evde nasıl yaşadığını araştıran polis ekipleri, tabakta Melek tarafından yarım yenilmiş zeytinleri buldu. Mutfakta yiyecek hiç bir şeyin olmadığını gören polis ekipleri de Melek'in günlerce aç, susuz ve soğukta yaşamasına şaşırdı.

İddiaya göre, baba Halil İbrahim Keski, Melek'in annesi Özlem Keski'den hasta olduğu için boşandı ve 1 yıl önce Atiye Keski ile evlendi. Halil İbrahim Keski'nin yeni eşi birlikte yaşamak istemeyince, babaanne torununu alarak başka bir eve çıktı. Baba Halil İbrahim Keski'nin, haftada bir kez annesinin evine gelerek yarım saat kızı Melek'i görüp gittiği öğrenildi. Küçük Melek'in gözyaşlarını dindiren polis memurları da, çocuğa çikolatalar alarak sevindirdi. Daha sonra Melek, polis merkezine gelen üvey anne Atiye Keski ile 14 Nolu Sağlık Ocağına götürülerek kontrolden geçirildi. Melek'in sağlık durumunun iyi olduğunu fakat olayın şokunda olabileceğini belirten doktorlar, ateşi yüksek olduğu içinde tedavi uyguladı. Atiye Keski ise artık Melek'e sahip çıkacaklarını söyledi. Küçük Melek, polisler tarafından velayetin Halil İbrahim Keski'de olması nedeniyle baba ve üvey annesine teslim edildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2007 Perşembe 13:40:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?