7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Küçük Şerife kamyon kurbanı oldu

Konya'nın Akören ilçesinde su doldurmaya gittiği çeşmenin kamyonun çarpması sonucu üzerine yıkılmasıyla hayatını kaybeden 6 yaşındaki Şerife Çetme'nin ölümü ailesini yıktı.

Akören ilçesi Avdan beldesinde geçtiğimiz hafta sonu Bahattin A. (26) idaresindeki 42 NP 143 plakalı kamyon, beldenin girişindeki Faki Çeşmesi yanında Bahşayiş G. (48) idaresindeki 42 PF 787 plakalı kamyonla çarpışmıştı. Yoldan çıkan kamyonun çeşmeye çarpması sonucu bidonla su dolduran 6 yaşındaki Şerife Çetme, çeşme duvarının altında kalarak hayatını kaybetmişti.

Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında anaokuluna giden küçük Şerife'den geriye sadece çok sevdiği okulu için çektirdiği fotoğraf kalırken, olayın ardından Çetme ailesinin dramı da ortaya çıktı. Baba İbrahim Çetme çobanlık yaparak, anne Ümmü Çetme ise beldede tarla işlerine giderek evlerinin geçimini sağlamaya çalışıyor. Şerife'nin ölümüyle yıkıldıklarını belirten acılı anne, "Kazanın olduğu gün ben birinin tarlasına çalışmaya gitmiştim, eşim de çobanlık yapıyordu. Çocukları eve bıraktım, ama su doldurmaya gittiklerinde bu olay yaşanmış. Şerife'nin iyi bir tahsil görmesi için bu yıl anaokuluna göndermiştim. Çocuklarımı okutmak istiyordum" diyerek
gözyaşlarına boğuldu.

Ayakta durmakta güçlük çeken baba İbrahim Çetme ise, kızının ölümünün kendilerini yıktığını söyledi. Geriye kalan 4 çocukları için yaşadıklarını belirten acılı çift, maddi durumlarının iyi olmamasına rağmen onları okutmaya çalıştıklarını, bunun için de bazı kişilerin kendilerine yardım ettiğini söyledi.

Olay günü kardeşiyle birlikte çeşmeye giden 10 yaşındaki Muhammet ise hala yaşadığı olayın şokundan kurtulamadı. Olayı anlatan Muhammet, "Ben çeşmenin yanındaydım, Şerife su dolduruyordu. Kamyonu süren kişi bağırarak uyardı, kardeşim tam kaçmaya çalışıyordu. Kamyon devrildi, çeşmenin duvarına çarptı, kardeşim yıkılan duvarın altında kaldı" şeklinde konuştu.

Muhammet'in sağlık problemleri olduğunu ve nefes almakta güçlük çektiğini belirten anne, oğlunun da olayın şokundan dolayı ölümle burun buruna geldiğini dile getirdi.
Evlerinde içme suyu çeşmesi olmadığını belirten 14 yaşındaki abla Medine, annesi ve babasının çalışmaya gittiğinde kardeşleri Adem, Tuğba, Muhammet'e kendisinin baktığını belirtti.

Annesi olmadığında annelik görevini üstlenen Medine, "Şerife de benim yanımdaydı, evimiz için kardeşimle su doldurmaya gitmişti, ama bir daha dönmedi. Kardeşimin ölümüne ve şu anki durumumuza çok üzülüyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2008 Salı 11:51:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?