7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Kulu’da hırsızlığa karşı uyarı

KULU’DA HIRSIZLIĞA KARŞI UYARI

Konya’nın Kulu ilçesi Emniyet Müdürü Murteza Ulutaş, yaz aylarında nüfusu artan ilçede halkın hırsızlık olaylarına karşı dikkatli ve duyarlı olmasını istedi.

Emniyet Müdürü Ulutaş, Kulu’nun yaz aylarından itibaren nüfusunun gurbetçilerin gelmesiyle arttığını ve bu artışla birlikte alışveriş noktalarında hareketlilik yaşandığını söyledi. Bu durumu fırsat bilenlerin hırsızlık yapmak için çeşitli yöntemlerle vatandaşlara yaklaştığını ifade eden Ulutaş, “Dışarı çıkanlar para ve değerli eşyalarını muhafaza ederken dikkatli olmalı. Alışverişe çıkanların yanlarında mutlaka bir başka kişi daha olmalı. Tanınmadıkları kişilerden gelebilecek her türlü olumsuzluklara karşı duygusal tavır sergileyen ve dilenen kişileri yanlarına yaklaştırmamalı” dedi.

Ulutaş, sıcak havalar nedeniyle uyurken pencerelerin açık bırakılmamasını tavsiye ederek, “Kapıdan satış yapmak isteyen ve eve girmeye çalışanlara karşı hemen 155'e haber verilmeli. Emniyet güçlerinin çalışmalarının yanı sıra vatandaşımızın da duyarlı olması halinde hırsızlar etkisiz hale getirilebilir” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2010 Cuma 16:26:00
Güncelleme :18 Haziran 2010 Cuma 17:04:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?