5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

Kulu'da yatırımlar devam edecek

Konya'nın Kulu İlçe Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, ikinci beş yıllık hizmet döneminde yatırımlara ara vermeden devam edeceklerini söyledi.

29 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'den tekrar belediye başkanı seçilen Ahmet Yıldız, ilk beş yıllık hizmet döneminde 53 yatırımla Kulu'ya önemli eserler kazandırdıklarını bildirdi.

Yeni dönemde ilçeye kazandırmak istedikleri yatırımlar hakkında bilgi veren Başkan Yıldız, dar gelirlileri ev sahibi yapmak için alt yapısı tamamlanan TOKİ konutlarının kurulmasına yönelik girişimlerde bulunduklarını kaydederek, "İstihdamı artırıcı çalışmalar yaparak özellikle atölye, iş yeri kurma çalışmaları teşvik edilecek. Geçmiş dönemde yarım kalmış hizmetler devam edecek, su arıtma tesisi kurulacak. Pazar yeri yeniden düzenlenerek üzeri hava şartlarına göre kapatılacak. Kanalizasyon ve su şebeke çalışmalarına devam edilecek. Şehir merkezi ve anıt civarı yeniden düzenlenerek, eski hal dükkanlarının yerine çok katlı modern çarşı kurulacak. Kilitli taş döşeme çalışmaları kaldığı yerden devam edecek" dedi.

YENİ DÖNEMDE İLÇEMİZ ÇOK DEĞİŞECEK

Başkan Yıldız, her mahallede yaşlıların dinlenme, çocukların ise rahatlıkla oynayabileceği park çalışmalarının olduğunu hatırlatarak, "Cadde ve sokaklara tatlı su çeşmeleri kuracağız. Kulu'nun tarihi yazılı eser olarak gün yüzüne çıkacak. Meslek edindirme kursları açarak istihdama katkıda bulunacağız. Yüzme havuzu ve aqua park yapacağımız ilçemizde belediyeye ait toplu taşıma araçlarını da sayısını artırarak yenileceğiz. Hayvan pazarının ilçe dışında kurulması için çalışmalarımız sürüyor. Sosyal ve kültürel faaliyetleri artırarak Kulu Site İş Merkezi'nin tamamlanmasını planlıyoruz. İlçemizden geçen Konya yolunda dolduracağımız banketlerde yürüyüş parkuru yapacağız ve parke taşlarıyla döşeyeceğiz" diye konuştu.

Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, geçen dönemde, 25 yılda yapılan hizmetlerin 5 yıla sığdırıldığını, ikinci 5 yıllık hizmet döneminde ilçenin çok değişeceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 17:16:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?