5
Mayıs
2024
Pazar
KONYA

Kurak seçimlerde iddialı

İzcilik Federasyonu Başkanı İbrahim Kurak, hafta sonu yapılacak olan seçimlerde 4 yıldır yaptıkları yatırımların telef olmaması için tekrar aday olduğunu söyledi.

Bera Otel’de düzenlediği basın toplantısında konuşan Kurak, İzcilik Federasyonu’nun Türkiye’de ender çalışan federasyonlardan biri olduğunun altını çizerek, "4 senedir planlar yapıyoruz. Bu seneler içinde zihinsel bir devrim yaşadık. Bu yatırımların telef olmaması ve devamlılık için tekrar aday oldum" dedi.

11 Aralık’ta yapılacak olan seçimlerin, Türk sporuna yeni bir soluk getireceğine inandığını ifade eden İbrahim Kurak, adaylığının gerekçelerini de açıkladı. İzcilik konusunda Türkiye’nin en deneyimli insanlarından biri olduğunu vurgulayan mevcut federasyon başkanı Kurak, "Bilgim, geçmişim, katkılarım, çalışmalarım beni aday olmaya zorlamıştır. Yeniden yapılandırma döneminde, bu işin ehil insanlarca yapılmasına gerektiğini düşünüyorum. Adaylığımın izcilik camiası için bir şans olduğuna inanıyorum. İzcilik hakkında kitap yazan 3-5 kişiden biriyim. Bu konuda bilgi birikimim çok büyük" şeklinde konuştu.

Toplantıda, Türkiye’de son günlerde artan kapkaç olayına da değinen İzcilik Federasyonu Başkanı İbrahim Kurak, "Kapkaç problemi, bizim Türkiye’ye yayılmamızla çözülebilir. Aynı oba sistemi gibi gruplar halinde yurdun dört bir yanında olacağız. Mesela trenlerde izciler olacak ve bu olayları engelleyeceğiz" diye konuştu.

konya
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2004 Pazartesi 13:44:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?