6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Kur'an kursları 22 Haziran'da başlıyor

Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, yaz tatilinde beşinci sınıfı bitirmiş öğrenciler için açılacak Kur'an Kursları hakkında bilgi verdi.

Müftü Özbuğday, Kur'an Kurslarının haftada beş gün olmak üzere iyi aylık bir dönemi kapsayacağını belirterek, “Bu kurslarda günde üçer saat eğitim-öğretim yapılacak ve bunun 2 saatinde Kur'an-ı Kerim ve meali, bir saatinde ise itikat, ibadet, siyer ve ahlak dersleri verilecek. Yaz Kur'an Kursları, Kur'an Kursu binalarında, camilerde ve müftülüklerin uygun gördüğü diğer yerlerde açılabilecek” dedi.

Kur'an Kurslarına kaydolmak isteyenlerin velisinin müracaat dilekçesiyle ilköğretimin 5. sınıfını bitirdiğini gösteren belgeyi getirmesinin yeterli olacağını da dile getiren Müftü Özbuğday, “Yaz Kur'an Kursları 22 Haziran-21 Ağustos tarihleri arasında üç dönem halinde ve kur esasına göre gerçekleşecektir. Yaz Kur'an Kurslarında eğitim-öğretim hizmetleri sevgi, saygı, hoşgörü ve gönüllülük esasına dayalı olarak öğrencilerin tatilde oldukları bilinciyle yürütülecektir. Bu konuda sloganımız, 'hem dinlenme, hem öğrenme' olacaktır“ şeklinde konuştu.

KURSLARDA BADMİNTON DERSİ VERİLECEK
Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Badminton Federasyonu Başkanlığı arasında gerçekleştirilen protokol çerçevesinde isteyenler için Kur'an Kurslarında Badminton dersleri verileceği de dile getiren Özbuğday, “İsteyenler için kurslara badminton malzemesi ve eğitim CD'leri gönderilecek. Talep doğrultusunda federasyondan gelecek hocalar, öğrencilerimize Badminton kursu da verebilecek” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 14:35:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?