30
Nisan
2024
Salı
KONYA

Kurban alacaklara uyarı!

Vatandaşların kurban almak için son günü beklemelerinin yanlış olduğunu belirten hayvan satıcıları, ellerindeki hayvanları son güne bırakmadan satmayı planladıklarını ve hayvan almak için son günü bekleyenlerin elleri boş dönebileceğini dile getiriyor.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde kurulan hayvan pazarında, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurban pazarlıkları tüm hızıyla sürüyor. Kurban Bayramı için kurbanlık alacak vatandaşlar, bütçelerine göre bir kurbanlık alabilmek için satıcılarla kıran kırana pazarlığa tutuşuyor. Pazarlıkta anlaşamayan vatandaşlar ise kurbanlık fiyatlarının düşeceği ümidiyle son günü bekliyor.

Kurbanlık fiyatlarında geçen seneye oranla bir artış yaşanmadığını dile getiren hayvan satıcıları, "Çoğu vatandaş, kurbanlık fiyatlarının düşeceğini düşünerek kurbanlık almayı son güne erteliyor. Bence bunu düşünen vatandaşlar bir an önce gelip hayvanlarını alsın. Çünkü hayvanlarımızı son güne bırakmadan satıp gitmeyi düşünüyoruz. Son günü bekleyenler eli boş dönebilirler" dedi.

Vatandaşın küçükbaştan çok büyükbaşı tercih ettiğini de dile getiren satıcılar, büyükbaş hayvanları kilogramını danada 10, düvede 9, inekte ise 8 liradan sattıklarını, küçükbaşta ise kilogram fiyatının 14 lira olduğunu dile getiriyor

iha
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2011 Çarşamba 19:02:03
Güncelleme :2 Kasım 2011 Çarşamba 19:04:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?