4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Kurban kesimini göstermeyin!

Kurban Bayramı'nda kurban kesimi sırasında vatandaşların çocuklarını uzak tutması gerektiğini belirten uzmanlar, kurban kesimini izleyen çocukların psikolojilerinde sorunlar yaşanabileceğine dikkat çekti.

Konya İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, özellikle 7-11 yaş arası ergenlik dönemi öncesi çocukların kurbanın neden kesildiğini kavrayamadığını ve bu olayı kabullenemedikleri belirtilirken, çocukların bu durumu korkunç bir manzara olarak hatırlayacakları ifade edildi. Bu durumun çocuklarda üzüntü, korku, endişe, aşırı tepki, gece korkusu, sinirlilik gibi psikolojik sorunların ortaya çıkmasına sebep olabileceğinin de dile getirildiği açıklamada, kurban kesimini gören çocuklarda kesene karşı öfke, şiddet ve düşmanlık duygusu oluşabileceği, kesen kişinin çocuğun yakını olmasının ise bu duyguları daha yoğun yaşayabileceği vurgulandı.

Ayrıca kesilen hayvandan tiksinen çocukların ileride et yememe (vejetaryenlik) gibi tepkiler verebileceği de belirtildi. Açıklamada, çocukların ruh sağlıklarının olumsuz etkilenmemesi için kurban kesilirken çocukların uzak tutulması ve kurban kesilen yerlere çocukların yaklaştırılmaması gerektiği vurgulandı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2007 Cumartesi 11:55:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?