6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Kurban kesip çocuk okutuyorlar!

Konya'da çocuklarının üniversitesi kazanması üzerine Mersin'den gelen Susam ailesi, çocuklarını okutabilmek için Kurban Bayramı'nda yakınlarıyla birlikte kurban kesiyor.

Yıllarca Mersin'de oturan İbrahim Susam (48) ve ailesi, iki çocuğunun üniversiteyi kazanmasından sonra Konya'ya yerleşti. Burada iki çocuğu üniversitede, bir çocuğu da ortaokulda okuyan baba İbrahim Susam, serbest meslekle uğraşarak çocuklarını okutmaya çalışıyor. Çocuklarının okul masraflarının giderek artması üzerine farklı alternatifler üzerinde duran baba İbrahim Susam, Mersin'de belediyenin açtığı "Kasap Yetiştirme" kursuna giderek sertifika aldı.

Aldığı sertifikanın ardından serbest olarak bazı iş  yerlerinde kesim yapan baba İbrahim Susam, Kurban Bayramlarında da kesim yaparak çocuklarının eğitim harcamalarına katkı sağlamaya çalışıyor. Susam, bu yıl da Kurban Bayramı'nda merkez Meram ilçesi Muhacir Pazarı kurban alanında eşi Mukaddes Susam (46) ve yakınları tarafından kesim yapıyor. İbrahim Susam, gelen kurbanlıkları keserken, eşi ve yakınları da parçalama işlerinde kendisine yardımcı oluyor.
Çocuklarını okutmak için 3 yıl önce Mersin'den Konya'ya geldiklerini belirten İbrahim Susam, "Üniversitede çocuklarımı okutuyorum. Onun için burada bulunuyor, kesim yapıyorum. İki tane üniversitede bir tane de ortaokula giden çocuğum var. Eşim ve yakınlarımla birlikte ailece kesim yaparak çocuklarımı okutmaya çalışıyorum" şeklinde konuştu.

İbrahim Susam'ın baldızı da uzun zamandır kesim yaptığını söyleyerek, bir kurbanı 10 dakika da parçaladığını kaydetti. Yaklaşık 6 senedir kurban parçaladığını dile getiren Mukaddes Susam ise, "Çocuklarımızın okuması için Konya'ya geldik. İşler bu bayram kurban fiyatlarının pahalı olmasından dolayı çok kötü. Kurban alan yok" ifadesinde bulundu. Kurban kesiminden sonra ücretlerini alan aile, kesilen bir sonraki kurbanı hep birlikte kolları sıvayarak parçalamaya koyuldu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2009 Cuma 16:50:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?