7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Kurbanlık satışına sıkı denetim

Konya’nın Ereğli ilçesinde belirlenen yerlerin dışında kurbanlık hayvanların satışına izin verilmiyor.

Ereğli Belediye Başkanı Ahmet Özdoğan, Kurban Bayramı tedbirlerini artırdıklarını belirterek, kurbanlık hayvanların satışlarının sıkı denetim ve kontrol altında gerçekleşeceğini söyledi.

Başkan Özdoğan, Belediye Veteriner Hizmetleri Birimi ve İlçe Tarım Müdürlüğü Hayvan Veteriner Hekimleri tarafından satış yerlerinin düzenli olarak denetleneceğini kaydederek, “Alana getirilen kurbanlıkların zabıta ve veterinerlik birimi çalışanları tarafından küpe ve menşei şahadetnameleri ile sağlık raporu kontrol edildikten sonra girmesine izin verilecek. Kontrolünün yapıldığına dair kulaklarında kimlik küpesi olmayan hayvanların satışına kesinlikle izin verilmeyecek” dedi.

Başkan Özdoğan çevre ve sağlık tedbirlerine ilişkin olarak, “Mahalle araları, sokaklar, caddeler, meydanlar, park gibi umuma ait yerler, kapıları sokak ve caddelere açılan bina önleri gibi yerlerde kurban kesimine müsaade edilmeyecek. Ancak, kesim için uygun olmak şartıyla kendisi, komşusu veya bir başkasının bahçesi ya da mülkünde kurban kesmek isteyenler, sokak ve caddelere taşımamak ve çevre sağlık kurallarına uymak kaydıyla kurbanlarını kesebilecekler” şeklinde konuştu.

Başkan Özdoğan, vatandaşların kurbanlıklarını rahatça kesebilmeleri için 50 baş küçükbaş hayvanın aynı anda kesilebileceği Kültür Merkezi arkasında hijyenik bir şekilde hazırlanan Ereğli Belediyesi kurban kesim alanının da bayram boyunca vatandaşların hizmetine sunacaklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 19:17:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?