7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Kurbanlıklar görücüye çıktı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, yaklaşan kurban bayramı nedeniyle kurbanlıklar hayvan pazarında görücüye çıktı.

Soğla bölgesinde kurulan hayvan pazarında kurbanlık olarak satışa sunulan küçük ve büyükbaş hayvanların fiyatı geçen sene ile aynı seviyelerde seyrediyor.

İşlerinin henüz açılmadığından yakınan kurbanlık satıcıları, “Fiyatlar bu sene düşük. Geçen sene ile mukayese ettiğimiz zaman neredeyse aynı” diye konuştu. Satıcılar, vatandaşların pazara genelde fiyat araştırması için geldiklerini belirtirken, satışların önümüzdeki günlerde canlanmasını beklediklerini dile getirdi. Kurbanlık satışı için umudunu bayram öncesi günlere bağlayan satıcılar, genelde büyükbaş hayvanlara talep olduğunu belirtti.

Daha ekonomik olması nedeniyle birkaç kişinin bir araya gelerek kurbanlık olarak büyükbaş hayvanları tercih ettiğini belirten satıcılar, “Büyükbaş hayvanlar malına göre 800 YTL'den başlıyor, 3 bin YTL'ye kadar çıkabiliyor. Vatandaşlarımız ekonomik durumlarına göre tercihini yapıyor” dedi.

Hayvan pazarına Doğanbey beldesinden geldiğini belirten satıcı Ali Bazlamacı, yaşanan sıkı bir pazarlık sonucu 860 YTL'ye sattığı büyükbaş hayvan için 900 YTL fiyattan pazarlık yapmaya başladığını dile getirerek, “İşler pek iyi değil. Geçen seneki fiyatlarla bu yılki fiyatlar aynı. Buna rağmen yem fiyatları aldı başını gidiyor. Yem fiyatını düşürseler kazancımız olacak. Ama bu şekilde para kazanamıyoruz” şeklinde konuştu.

Hayvan pazarında küçükbaş kurbanlık satan Mustafa Akburun ise, fiyatların düşük olmasından yakındı. 180 YTL'den başlayan kurbanlıkların malına göre 300 YTL'ye kadar çıkabildiğini belirten Akburun, “Geçen yıl vatandaşın alım gücü iyi idi. Bu sene ise fiyatlar düşük ama vatandaşta alım gücü kalmamış. Bunu çok rahat hissedebiliyoruz. Pazarlıklara da yansıyor bu. Bu seneki gibi sıkı pazarlık dönemi görmedim” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 15:35:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?