6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Kurbanlıklar görücüye çıktı

BEYŞEHİR'DE KURBANLIKLAR GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Soğla pazarında yaklaşan kurban bayramı öncesinde küçük ve büyükbaş kurbanlıklar görücüye çıktı.

Bayram öncesi kurbanlığını temin etme yoluna giden vatandaşlar, hayvan pazarına geldiğinde cep yakan fiyatlar nedeniyle adeta şaşkına dönüyor.

Pazarda küçükbaşlar 300 ile 700, büyükbaş kurbanlıklar ise 2 bin ile 5 bin lira arasında değişen fiyatlardan satılıyor. Satıcılar, geçen seneye göre bu yıl fiyatlarda yüzde 50 ile 70 arasında değişen artış olduğunu belirtirken, piyasada yeterli hayvanın olmamasının yanı sıra yem fiyatlarının yüksek olmasının bu artışa en büyük etken olduğunu savunuyorlar.

Besici Remzi Ünlü, Yeşildağ'da hayvancılıkla uğraştığını belirtirken, bu yıl fiyatların beklenenin de üzerinde olduğunu söyledi. Yemin oldukça pahalı olduğunu, yeterli kurbanlığın olmamasının da fiyatların ikiye katlanmasına neden olduğunu belirten Ünlü, “Bu sene genelde vatandaşımızın büyükbaş kurbanlık kesmesi daha mantıklı görünüyor” dedi. Seydişehir'den pazara geldiğini belirten besici İbrahim Sezgin ise, fiyatların çok fazla yüksek olmadığı görüşlerine yer verirken, “Beyşehir pazarına ilk kez geldik. Ama umduğumuzu bulamadık. Seydişehir'de satışlar biraz daha canlı. Artık işlerin hareketlenmesi için önümüzdeki günleri bekliyoruz” diye konuştu.

BEYŞEHİR'DE KURBANLIKLAR GÖRÜCÜYE ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2009 Salı 16:49:01
Güncelleme :11 Kasım 2009 Çarşamba 11:33:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?