4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Küresel ısınma Konya'da tartışılacak

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü ile Selçuk Üniversitesi (SÜ), Konya'da 18-20 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek, ''Uluslararası Küresel İklim Değişikliği ve Çevresel Etkileri'' konulu konferansa hazırlanıyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 18-20 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek konferansa Türkiye’den ve dünyadan 125 bilim adamının katılacağını belirterek, küresel iklim değişikliği ve çevresel etkilerinin 67 bildiriyle ilk kez bu kadar geniş çaplı bir konferansla masaya yatırılacağını ifade etti.

Küresel ısınmanın etkilerinin en fazla görüldüğü yerlerden biri olan Konya'da böyle bir konferansın son derece anlamlı olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, konferansın amacının, konuyla ilgili araştırma yapan akademisyen, araştırmacı ve uygulamacıları bir araya getirerek, etkileşim sağlamak ve bilgi paylaşımına katkıda bulunmak olduğunu vurguladı. Başkan Akyürek, Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde bir birim oluşturulduğunu, bu birimin, Türkiye'de küresel iklim değişikliği konusunda ilk kez bu kadar kapsamlı olarak düzenlenen konferansın koordinasyonunu yürüttüğünü söyledi.

Bazı ulusal televizyon kanallarının canlı olarak yayınlayacağı, 18 Ekim’de başlayacak ve 3 gün sürecek toplantıdan çıkacak sonuçlar, küresel ısınmanın etkilerinin hangi noktada bulunduğu konusunda daha net veriler sağlayacak. Konya Dedeman Otel'de yapılacak toplantıya, küresel iklim değişikliği konusunda uzman, ABD, Danimarka, Rusya, Azerbaycan ve Avusturya'dan 10 bilim adamı ile, Türkiye'den iklim değişikliği konusunda otorite olan çok sayıda bilim adamı katılacak.

Konferansa ayrıca, BM Gelişim Programı (UNDP) Sorumlusu Katalin Zaim, WWF-Türkiye Doğal Hayatı Koruma Vakfı'ndan Filiz Demirayak, TEMA Vakfı Kurucu Başkanı Hayrettin Karaca, REC Türkiye İklim Değişikliği Proje Yürütücüsü Yunus Arıkan da katılıyor. Konferansta TÜBİTAK'tan uzmanlar da bildiri sunacak. Küresel iklim değişikliği konusunda Türkiye için öngörüler, küresel iklim değişikliğinin tarihi yapılar üzerindeki etkileri, küresel ısınmanın tarım üzerindeki etkileri, iklim mültecileri gibi konu başlıklarının da yer aldığı konferansa, Türkiye'deki 80 üniversite rektörü, 15 Büyükşehir Belediye Başkanı ile Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürleri davet edildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2007 Salı 13:21:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?