6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Kursiyerler eserlerini sergiliyor

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'nın (SELMEK) yıl sonu sergileri açılmaya başladı.

Dumlupınar Mahallesi Kurs Merkezi'nin sergi açılış törenine Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şenol Aydın, davetliler, belediyesi meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 3 farklı bölgede 6 branşta genç kızlara ve ev hanımlarına meslek edindirmek amacıyla çalışma yaptıklarını ve binlerce kişiyi meslek sahibi yaptıklarını söyledi.

Başkan Altay, "Meslek edindirme kurslarımızda 7 öğretmen ve 120 öğrencimiz var. El sanatları başta olmak üzere makine nakışı, mefruşat, giyim, boyama ve çini dallarında da eğitim verilmektedir. Belediye olarak hep yeniyi, iyiyi ve güzeli gerçekleştirme gayreti içindeyiz. Yaz dönemi kurslarımız için kayıtlarımız devam etmektedir. 50 branşta açacağımız kurslarımıza hemşehrilerimizi davet ediyoruz. Kursumuzu tamamlayarak belge alan kursiyerlerimizi tebrik ediyor ve serginin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Serginin açılışı Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ve İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin tarafından yapıldı. Öğrenciler tarafından bir yıl boyunca yapılan ürünlerin yer aldığı standlar davetliler tarafından gezilirken, çalışmalar büyük beğeni topladı. Kursu bitirerek belge almaya hak kazanan kursiyerlere belgeleri protokol üyeleri tarafından verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 17:50:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?