6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Kursiyerlerin sertifika heyecanı

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (SELMEK) tarafından düzenlenen eğitim kurslarını başarıyla bitiren 62 kursiyere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene katılan Selçuklu Belediye Başkanı Adem Esen, kurslar sayesinde bazılarının yeteneklerini geliştirdiğini, bazılarının ise geliştirdiği yeteneklerini piyasaya sunma fırsatı bulduğunu belirterek, "Konya'nın şu andaki en büyük sorunu işsizlik. İleriki günlerde bu sorun daha da büyüyecek çünkü kırsal kesimden kentlere göçte artış yaşanıyor. Bu nedenle gerek yerel yönetimler, gerek hükümet, gerekse özel sektör olarak bu soruna bir takım önlemler almamız gerekiyor. Şu an işsizlik olduğu kadar vasıflı eleman ihtiyacı da var. Biz de bu ihtiyacı karşılamak ve istihdamı teşvik etmek amacıyla bu tür çalışmalar yapıyoruz. İleriki zamanda da bu tür çalışmalarımız sürecek" dedi.

Konuşmaların ardından düzenlenen kursları başarıyla bitiren 62 kursiyerlerin sertifikaları Başkan Adem Esen tarafından verildi.

 

.
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 15:37:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?