7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Kuşluca Köyü'de su sıkıntısı

GÖLE KIYISI OLAN KÖYDE SU SORUNU

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Beyşehir Gölü’ne kıyısı olan yerleşim birimlerinden Kuşluca Köyü’nün çok sık içme suyu sorunu ile karşı karşıya kaldığı bildirildi.

Kuşluca Köyü Muhtarı Eşref Yılmaz, gölün kıyısında bulunan bir yerleşim yeri olmalarına rağmen çok sık yaşanan arızalar nedeniyle köyün su kesintileri ile karşılaştığını söyledi.

Köyde, sondaj kuyusundaki dalgıç pompanın arıza vermesi ve bu arızayı maddi sorunlar nedeniyle çözemediklerinden dolayı uzun süreli su sıkıntısı yaşandığını, köy halkının bu yüzden eski günlere dönüş yaparak kuyulardan su temini yönüne gittiğini belirten Yılmaz, “Köyde 4-5 gündür suyumuz yok. Köy muhtarlığının yaklaşık 10 bin lirayı bulan borcu nedeniyle, köyümüze su verilmesini sağlayan dalgıç pompamızda sık sık yaşanan arızaları giderme konusunda elimizden bir şey gelmiyor. Fakir bir köy olduğumuzdan dolayı hem bu sıkıntıyı gideremiyoruz, hem de 2,5 litrelik kola fiyatına vatandaşlarımıza su içirmek zorunda kalıyoruz” dedi.

Yaşanan arızaların giderilmesinin bedelini köy halkına yansıtmak durumunda kaldıklarını dile getiren Yılmaz, “Bununla birlikte yüksek enerji masrafları ve çok sık arızalanan dalgıç pompalar nedeniyle köyümüzde uzun süreli su kesintileri yaşanıyor. Beyşehir Gölü’nün dibinde yaşamasına rağmen halkımız susuzluk sorunu çekiyor. Vatandaşlarımız kuyulardan teneke teneke su doldururken, bazıları da eskilerde kullanılan ama içme suyu olarak değerlendirilemeyen tulumbalardan istifade etmek durumunda kalıyor. Susuzluk insanlarımıza hem cefa, hem de çile çektiriyor. Devletimizden su sorunumuza acil bir çare üretmesini bekliyoruz” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2010 Perşembe 11:40:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?