7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Kutlamalara şehit engeli

KONYA’DA 1 MAYIS KUTLAMALARI

Konya’da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı kutlamalarında davul zurnalı eğlence bölümü 4 askerin şehit edilmesi üzerine iptal edilirken basın açıklaması yapıldı.

Zafer Meydanı yer altı saati üzerinde bir araya gelen Türk-İş, Hak-İş, Disk, Kamu-Sen, Memur-Sen ve Kesk’e bağlı sendikaların temsilcileri, şube başkanları ve çalışanlar sloganlar attı.

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş’un da katıldığı 1 Mayıs kutlamalarında sendikaları temsilen konuşan Türk-İş 2. Bölge Temsilcisi Necati Kökat, barış, özgürlük, demokrasi ve daha güzel bir dünyada sömürüsüz yaşamak için birlikte olduklarını söyledi.

Her türlü baskıya rağmen hak ve özgürlük için dayanışma içinde olduklarını ifade eden Kökat, “1 Mayıs 1977’de kaybettiklerimizin faillerinin bulunarak adalet önüne çıkarılmasını istiyoruz. Kiralık işçilik düzenlemesinden vazgeçilmesini, kıdem tazminatı haklarına dokunulmamasını, 4-C ve benzeri uygulamalardan vazgeçilmesini, işsizlik sigortası fonunun işsizler için daha etkin kullanılmasını ve emekçilerin sesine kulak verilmesini istiyoruz” dedi.

Basın açıklamasının ardından yapılması planlanan davul zurnalı eğlence bölümü, Tunceli'nin Nazımiye ilçesideki Sarıyayla karakoluna teröristlerce düzenlenen saldırıda 4 askerin şehit edilmesi üzerine iptal edildi.

Bu arada, Eğitim-İş Sendikası ve sol görüşlü siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşlarının aynı alanda yaptığı basın açıklamasının ardından grup Alaaddin Tepesi çevresinde sloganlar eşliğinde yürüyerek sessizce dağıldı.

KONYA’DA 1 MAYIS KUTLAMALARI
KONYA’DA 1 MAYIS KUTLAMALARI
KONYA’DA 1 MAYIS KUTLAMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2010 Cumartesi 15:03:03
Güncelleme :1 Mayıs 2010 Cumartesi 16:57:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?