6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Kütüphane müdürleri toplantısı

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, 45. Kütüphaneler Haftası nedeniyle Konya'daki kütüphanelerin müdürleri ile birlikte bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

45. Kütüphaneler Haftası nedeniyle düzenlenen toplantıda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün yıl içinde yapmış olduğu faaliyetlerden bahseden Çıpan, "İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün yanında bulunan Sanat Galerisi, yıl içinde bir çok sergiye ev sahipliği yaptı. Bunların içinde resim, fotoğraf, çini, el sanatları gibi bir çok dal bulunuyor. Ayrıca Hz. Mevlana'nın ve ailesinin Konya'ya gelişi ve Vuslat Yıldönümü törenleri nedeniyle bir çok programa müdürlük olarak ev sahipliği yaptık. Müdürlüğümüze bağlı kütüphaneler ise yıl içinde kendilerini ilgilendiren bir çok konuda konferans, panel gibi faaliyete imza attı ve atmaya da devam ediyor" dedi.

Daha sonra söz alan Konya Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi Müdürü Bekir Şahin ise, Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi'nin İstanbul'daki kütüphanelerden sonra Türkiye'nin en önemli yazma eserlerini bünyesinde barındıran kütüphane olma özelliğini taşıdığını ifade etti. Son 1 yıl içinde kütüphaneye sayısız yeni eser kazandırdıklarını da dile getiren Şahin, "Geçtiğimiz bir yıl içinde kütüphanemize 119 yazma, 185 matbu eser kazandırıldı.

Bin 231 kitap ise hibe ve bağış yöntemiyle kayıt altına alınmadan müzemize kazandırıldı. Bu bir yıl içinde müze olarak bu eserleri kazanmak adına 35 bin TL nakit para harcanmış ve müzemizden bu bir yıl içinde 2 bin 900 kişi gelerek faydalanmıştır. Bu yazma eserlerin tamamı dijital ortama aktarılmış ve gelenlerin hizmetine sunulmuştur. Amacımız matbaanın icadından harf inkılabına kadar olan dönemdeki bütün matbu eserleri Konya'da toplamak ve onları dijital ortama aktarmaktır. Şu ana kadar 593 bin 834 sayfa, dijital ortama aktarılmış ve gelen ziyaretçilerin hizmetine sunulmuştur" şeklinde konuştu.

Toplantıda, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Hasan Coşar, Mevlana Müze Müdür Yardımcısı Naci Bakırcı ve Koyunoğlu Müze ve Kütüphanesi Müdürü Hasan Yaşar da, kütüphaneleri hakkında bilgiler verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2009 Pazar 16:21:12
Güncelleme :5 Nisan 2009 Pazar 16:27:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?