4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

Kuvözden canlı yayın

Konya'da bir hastanede yoğun bakımda bulunan bebekleri, kuvözlere yerleştirilen kameralar sayesinde yakınları dışarıdan izleyebiliyor. 

Konya Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde kurulan "canlı yayın" sistemi sayesinde, aileler ve yakınları artık daha rahat bir şekilde bebeklerini görebiliyor. Her kuvöze bir kamera koyduklarını ve bebeğin her hareketini ailelerinin takip ettiğini belirten Hastane Başhekimi Dr. Adnan Tekin, ilk gelen tepkilerin olumlu olduğunu ve bu sistemi kullanmaya devam edeceklerini söyledi. Bebeklerin tedavi sürecinin etkilenmemesi ve ailelerin de mağdur olmaması için kameralarla kapalı devre canlı yayın sistemi kurduklarını kaydeden Dr. Tekin, "Bu sistemi genelde ziyaretçi saatlerinde kullanmaya, riskli olan bölüme vatandaşın girişini azaltmaya çalışıyoruz. Bu sayede bakım ve tedavi daha da rahat olacaktır. Aynı zamandavatandaşlarımızla da sosyal diyaloglarımızı ilerletiyoruz" dedi. 

Hastanelerinin bir bölge hastanesi gibi çalıştığını vurgulayan Dr. Tekin, "Hastanemiz toplam 210 yatak kapasitesiyle çalışıyor. Yeni doğan ünitesinde ise 35 bebeğimize aynı anda bakabiliyoruz. Bu ünitemiz ortalama yüzde 80 doluluk oranıyla çalışıyor. Hastanemize Konya'nın yanı sıra Aksaray, Karaman ve Niğde'den her gün hasta geliyor. Bir bölge hastanesi gibi çalışmaya devam ediyoruz" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2007 Cuma 13:13:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?