6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

Kuyudan inek kurtarma operasyonu

Konya'nın Beyşehir ilçesine bağlı Bekdemir köyünde 5 metre derinliğindeki bir kuyuya düşen inek, itfaiye ekiplerinin yardımıyla düştüğü yerden çıkarıldı.

Edinilen bilgiye göre, köyde araziye yayılması için bırakılan İsmail Okal'a ait inek akşam saatlerinde ahırına dönmeyince aranmaya başlandı. Bölgede yayılan ineğin köy girişinde bulunan ve içerisinde su olmayan bir kuyuya düştüğü belirlenince kurtarılması için çalışma başlatıldı.

Hayvan sahipleri köylülerin de desteğiyle önce merdiven uzatarak indiği kuyudan çıkarmaya uğraştığı düşen ineği yaklaşık 2 saat süren bir çabaya rağmen 5 metre derinlikteki kuyudan çıkarmayı başaramadı. Bunun üzerine Beyşehir
Belediyesi itfaiye ekiplerinden yardım istendi.

Bölgeye bir itfaiye aracı sevk edilirken ucu merdivene bağlanan bir halat yaklaşık 5 metre derinliğindeki kuyuya sarkıtıldı. Daha sonra kuyuya inen bir kişi tarafından vücuduna bağlanan halatla inek yukarı doğru çekilmeye çalışıldı. İlk denemeden başarı alınamayınca sarkıtılan halatları tutunarak aşağıya inen 3 kişi bu defa halatı ineğin ayaklarına bağladı.

Ardından itfaiye aracı tarafından yukarıya doğru büyük bir dikkatle çekilen inek düştüğü kuyudan çıkarıldı. Kuyudan çıkarıldıktan sonra karnında şişkinlik gözlenen ve ayağa kalkamayan inek uzun süre yerde yatarak bekledi. İnek kurtarma operasyonunda akşam karanlığında dibi görünmeyen kuyu çekim yapan habercilerin kamera ışıklarıyla aydınlatılırken, kurtarma operasyonunu izleyenlerin, "Komanda bunlar" diyerek destek verdiği köylülerin halatla kuyuya inip çıkarken gösterdiği performans renkli görüntülere yol açtı.

İneğin sahibi olan İsmail Okal, yayılması için ahırdan bırakılan ineğin düştüğünü akşam saatlerinde geri dönmemesi üzerine bölgede arayan annesinin görerek kendisine haber verdiğini söyledi. Her hayvan sahibinin başına gelebilecek bu olayın daha önce de kendi başına geldiğini anlatan Okal, "Önce kuyudan kendimiz çıkarmayı denedik. Ancak başarılı olamayınca itfaiyeden yardım istedik" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2008 Cumartesi 12:43:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?