7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

Kuzen katiline 15 yıl hapis

KUZEN KATİLİNE 15 YIL HAPİS

Konya'da, Danimarka'da birlikte cinayet işlediği kuzenini karısına sarkıntılık ettiği gerekçesiyle öldürmekten müebbet hapis cezasına çarptırılan şahsın cezası, haksız tahrik nedeniyle 15 yıla düşürüldü.

Olay, 30 Ekim 2009 tarihinde merkez Selçuklu ilçesi Dumlupınar Mahallesi Geniş Sokak Kılıç Apartmanı No 1'de meydana geldi. Ailesi Danimarka'da yaşayan ve kendisi de Antalya'da internet kafe işleten 23 yaşındaki Ferhat Kılıç, Konya'daki evinin koridorunda başından tabancayla tek el ateş edilerek öldürüldü. Olayın ardından cinayet bürosu dedektifleri inceleme yaparken, öldürülen Ferhat Kılıç'ın amcasının oğlu Hızır Kılıç (24) olay yerine geldi. Dedektiflere çelişkili bilgiler veren şahıs, olay yerinde

gözyaşlarına hakim olamadı. Polisin kıyafetindeki küçük kan lekelerini görünce Hızır Kılıç'ı gözaltına almasıyla olay ortaya çıktı. Hızır Kılıç cinayeti işlediğini itiraf etmesinin ardından tutuklandı. Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kasten adam öldürmekten yargılanan sanığın karar duruşması yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanık Hızır Kılıç ve avukatı katıldı. Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasında, Hızır Kılıç hakkında kuzenini öldürmekten TCK'nin 81/1. maddesi gereğince müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

CEZASI MÜEBBETTEN 15 YILA DÜŞTÜ

Sanık avukatı ise müvekkilinin amcasının oğlunu öldürmek istemediğini belirterek, "Müvekkilim yurt dışında evlendi. Müvekkilimin eşini ölen Ferhat sürekli rahatsız ediyor, onu bırak seni ben daha iyi yaşatırım şeklinde konuşuyormuş. Müvekkilim inanmadığı için eşi bir gün Ferhat aradığında telefonun dış sesini açarak kendisine dinletmiş. Olay günü de konuşmak için giden müvekkilim, kuzeninin kendisine küfür edip üzerine yürümesi nedeniyle cinayet meydana gelmiştir. Bu yüzden müvekkilim hakkında haksız tahrik maddesinin uygulanmasını talep ediyorum" dedi.

Son sözü sorulan sanık Hızır Kılıç, "Ferhat'la çocukluğumuz birlikte geçti, beraber büyüdük. Olayın bu şekilde sonuçlanmasını istemezdim, çok pişmanım" şeklinde konuştu. Mahkeme heyeti, sanığa önce TCK'nin 81/1. maddesi gereğince kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezası verirken, olayı haksız tahrik haltında gerçekleştirdiği için cezasını 18 yıla, duruşmadaki iyi hali nedeniyle de 15 yıla indirdi.

KUZENLER BİR İTALYAN'I DA ÖLDÜRMÜŞTÜ

Danimarka'da yaşayan iki amca oğlunun Türkiye'ye dönmelerinin sebebinin cinayet olduğu ortaya çıkmıştı. Danimarka'da aileleri ile yaşayan kuzenlerin 17 yaşlarındayken karıştıkları bir olayda bir İtalyan'ı öldürdükten sonra yakalandığı, Ferhat'ın 8 yıl, Hızır'ın ise 10 yıl hapis cezası aldığı, kuzenlerin cezalarını tamamladıktan sonra sınır dışı edildiği öğrenildi.

KUZEN KATİLİNE 15 YIL HAPİS
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2010 Çarşamba 13:23:03
Güncelleme :3 Kasım 2010 Çarşamba 19:54:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?